קרפצ'ו דלעת וספגטי דלעת בתיבול עדין של חומץ תפוחים וחמוציות מיובשות
- מתאים ל: 2 מנות
- רמת מיומנות: בינוני
תיאור המתכון
המתכון באדיבות צ'רלי פדידה, שף מלון שרתון ת"א ומסעדת "אוליב ליף"
מרכיבים
- לספגטי דלעת:
- 250 גרם דלעת
- 10 חמוציות מיובשות
- 1 גבעול בצל ירוק חתוך אלכסוני
- ½ בצל סגול חתוך לרצועות דקות
- 4 כפות חומץ תפוחים
- ½ כפית סוכר לבן
- מעט מלח, פלפל שחור
- 2 כפות שמן תירס
- 6 אגוזי פקאן סיני גרוסים
- לקרפצ'ו דלעת:
- 200 גרם נתח דלעת
- 1 כפית סוכר חום לקירמול הדלעת
- מעט פלפל שחור לניגוד טעמים
אופן ההכנה
אופן הכנת ספגטי דלעת:
1. חותכים את הדלעת באמצעות קולפן ז'וליינים מיוחד, החותך את הדלעת לרצועות דקיקות, ממש כמו ספגטי.
2. מעבירים את רצועות הדלעת לקערת ערבוב, מתבלים בסוכר, מלח, פלפל, חומץ תפוחים, שמן תירס, בצל ירוק, בצל סגול וחמוציות מיובשות.
3. מערבבים היטב ומעבירים לצלחת הגשה.
אופן הכנת קרפצ'ו דלעת מקורמל:
4. בעזרת קולפן או מנדולינה חותכים פרוסות דלעת לעובי של 2.5 מ"מ.
5. קורצים דסקיות בעזרת מקרצת משוננת.
6. מסדרים את הדסקיות סביב צלחת ההגשה, וזורים סוכר חום.
7. מדליקים ברנר, ושורפים את הסוכר החום, ממש כמו קרם ברולה. מניחים מעל את ספגטי הדלעת המתובל.
המתכון באדיבות
|
מסעדת אוליב ליף
הירקון 115, מלון שרתון תל אביב, תל אביב
הצג טלפון
03-5211224
|