פטוצ'יני דלעת ברוטב שמנת קלאסי
- מתאים ל: 2 מנות
- רמת מיומנות: קל
תיאור המתכון
המתכון באדיבות צ'רלי פדידה, שף מלון שרתון ת"א ומסעדת "אוליב ליף"
מרכיבים
- לפטוצ'יני דלעת:
- 250 גרם דלעת
- לרוטב:
- 1 כף שמן זית
- 30 גרם חמאה
- 1 בצל שאלוט קצוץ
- 1 שן שום קצוצה
- 1/3 כוס יין לבן
- 350 מ"ל שמנת מתוקה 38%
- מלח, פלפל
- קורט אגוז מוסקט
- 30 גרם גבינת פרמז'ן מגוררת.
אופן ההכנה
אופן הכנת הרוטב:
1. מחממים במחבת את שמן הזית והחמאה. מוסיפים בצל קצוץ ושן שום, ומאדים כ-3 דקות על להבה בינונית.
2. כשהבצל הופך שקוף מוסיפים כוס יין לבן, ומצמצמים את היין לחצי מהכמות.
3. מוסיפים שמנת מתוקה, ומביאים את השמנת לרתיחה. מנמיכים להבה ומתבלים במלח, פלפל ואגוז מוסקט.
4. טועמים ומתקנים תיבול. מוסיפים גבינת פרמז'ן מגוררת.
אופן הכנת פטוצ'יני דלעת:
5. חותכים את הדלעת בעזרת מנדולינה, לעובי של 2.5 מ"מ, ויוצרים "דפים".
6. חותכים את הדפים לאורכם לרצועות בעובי של 1 ס"מ.
7. מבשלים את רצועות הדלעת כדקה ברוטב השמנת, ומגישים מייד, עם הרוטב.
המתכון באדיבות
|
מסעדת אוליב ליף
הירקון 115, מלון שרתון תל אביב, תל אביב
הצג טלפון
03-5211224
|