לזניה אנטיפסטי סיציליאנית
- מתאים ל: 6 מנות
- רמת מיומנות: קל
תיאור המתכון
המתכון הינו חלק מתפריט מגשי האירוח של קייטרינג תמרים. מנה צמחונית וטעימה במיוחד!
מרכיבים
- 3 ביצים
- 250 מ"ל שמנת מתוקה
- 200 גרם גבינה בולגרית מגורדת
- 200 גרם גבינת מוצרלה או עמק מגורדת
- 3 כוסות רוטב עגבניות איטלקי
- חצילים / פלפלים / זוקיני / בטטה פרוסים וצלויים בשמן זית שום ועשבי תבלין איטלקיים.
- דפי בצק לזניה
אופן ההכנה
משמנים קלות תבנית אפיה בגודל A4, יוצקים לתוכה כוס רוטב עגבניות ומסדרים מעל הרוטב עלי לזניה.
את שארית הרוטב מערבבים עם השמנת המתוקה והביצים.
מסדרים על עלי הלזניה שכבה של ירקות, מעליהם מפזרים גבינות מגורדות ויוצקים כוס מהבלילה של הרוטב, השמנת והביצים.
חוזרים על השכבות ומסיימים בעלה לזניה ומעליו רוטב וגבינה צהובה מגורדת.
אופים ב-170 מעלות כ-40 דקות.