קציצות דג וכרובית בציפוי קוסקוס פריך עם פרחי כרובית צלויים בקארי וכוסברה (קוסקוס דק)
- מתאים ל: 4 מנות
- רמת מיומנות: בינוני
תיאור המתכון
המתכון באדיבות שפית מאיה דרין
מרכיבים
- לכרובית:
- 3 כוסות פרחי כרובית קטנים
- 1/3 כוס שמן זית
- גרידת לימון מ-1 לימון
- 1 כף זרעי כוסברה גרוסים
- מלח, לפי הטעם
- פלפל שחור גרוס, לפי הטעם
- לקציצות:
- 200 גרם פילה דג לבן, נקי מעור ועצמות
- 1 כוס פרחי כרובית מבושלים
- 2 כוסות קוקוס דק מסדרת "קוסקוס זה משפחה חמה", מבושל ע"פ ההוראות שבגב השקית
- 6 כפות קמח
- 1 ביצה
- חופן טרגון
- חופן פטרוזיליה
- חופן כוסברה
- 1/2 בצל קלוף קצוץ
- 3 שיני שום קלוף
- מלח, לפי הטעם
- פלפל שחור גרוס, לפי הטעם
- 1 כוס קוקוס דק מבושל לפי הוראות היצרן
- שמן לטיגון
אופן ההכנה
לאספרגוס – מבשלים את האספרגוס במי מלח רותחים במשך כ-4 דקות. מצננים מיד.
לכרובית – מערבבים את כל מרכיבי הכרובית וצולים בתנור בחום בינוני, 180 מעלות במשך כ-20 דקות.
לקציצות – במעבד מזון טוחנים את כל מרכיבי הקציצות למחית גבשושית אך אחידה, מתבלים.
מפזרים קוסקוס מבושל על משטח העבודה, מגלגלים קציצות בידיים נקיות ומשומנות ועוטפים בקוסקוס.
מחממים במחבת גדולה שמן בגובה 1 ס"מ ומטגנים את הקציצות משני הצדדים במשך כ-6 דקות.
מגישים את הקציצות על מצע של ירקות ומקשטים באספרגוס.