מסעדות, הזמנת מקום במסעדה, חיפוש והמלצות על מסעדות בתי קפה וברים בישראל
Skip Navigation Linksראשי > עוגות וקינוחים > מתכוני עוגות > טו באב: מתכון לסברינה רומנטית

טו באב: מתכון לסברינה רומנטית

טו באב: מתכון לסברינה רומנטית

תיאור המתכון

מתכון לט"ו באב של השף קונדיטור דודו אוטמזגין:
"תראו לי אדם אחד שיכול לעמוד בפניה של סברינה עסיסית ורוויית סירופ, שעל קודקודה כיפת קצפת לבנה, אני באופן אישי, לא מכיר אחד כזה" כך צוטט דודו אוטמזגין מספרו החדש בפרק של קינוחים רומנטיים.

מרכיבים

אופן ההכנה

1. מכינים את הבצק בקערת מיקסר מערבבים את כל חומרי הבצק חוץ מהחמאה. מערבלים לתערובת אחידה.
2. מוסיפים בהדרגה את החמאה הרכה, תוך כדי פעולת המכשיר, עד שהיא נבלעת בתערובת.
3. מכסים בניילון נצמד ומתפיחים כשעתיים בטמפרטורת החדר, מפילים את הבצק בעזרת ערבל קצר, ומעבירים לשק זילוף עם צנתר חלקן בינוני.
4. מזלפים את הבצק לתבנית שקעים מסיליקון וסברינות.. ומשהים בחוץ כחצי שעה עד שעה עד שהבצק יכפיל נפחו.
5. מכניסים את התבנית לתנור שחומם מראש ל 190 מעלות ואופים כ 10 דקות עד שהסברינות מזהיבות מעט מצננים בחוץ ומוציאים מהתנור.
6. מכינים את הסירופ מכניסים לסיר גדול את כל חומרי הסירופ חוץ מהרום מבשלים מעל אש בנונית מערבבים מביאים לרתיחה ומבשלים 10 דקות עד שהסירופ מסמיך מעט מערבבים פנימה את החום מכבים את האש.
7. מכניסים את הסברינות לכוסות ומשקים אותן בסירופ ומצננים.
8. מכינים את הקצפת מקציפים יחד עם שמנת מתוקה, סוכר אינסטנט פודינג ומזליפים את הקצפת על הסברינות מעל ומגישים.

המתכון באדיבות
קונדיטוריית דודו אוטמזגין החשמונאים 15, קרית מוצקין הצג טלפון