מסעדות, הזמנת מקום במסעדה, חיפוש והמלצות על מסעדות בתי קפה וברים בישראל

אלסקה קייק

אלסקה קייק

תיאור המתכון

באדיבות יוסי בולגרו, שף קונדיטור בוילה גן אורנים. לקראת ט"ו באב להלן המלצה לקינוח מומלץ להצעת נישואין.

מרכיבים

אופן ההכנה

הכנת הרולדה (הבסיס):
מקציפים את הביצים והסוכר במיקסר ובקערה נפרדת שמים את הקמח והקורנפלור.
כשמסה במיקסר תפוחה, מפסיקים את פעולת ההקצפה ומסננים לתוכה את האבקות, תוך כדי פעולת קיפול.
אין צורך לערבב יותר מידי, בכדי שהמסה לא תיפול, רק עד שהאבקות נבלעות בתוך הקציפה.

כעת מורחים שכבה אחידה על המגשים ואופים כ3-4 דקות על חום של 200 מעלות.
כשהרולדות התקררו, קורצים אותן בגודל ובצורה הרצויה.

כעת, בונים בתוך התבנית שבחרתם שכבות של רולדה, גלידה, רולדה, טעם שונה של הגלידה, שוב רולדה ולסיום הטעם האחרון של הגלידה שבחרתם.
בשלב זה מומלץ להכניס את התבנית להקפאה בכדי שהצורה תתייצב והגלידה לא תימס.

הכנת המרנג:
הכינו בן-מארי (קערת נירוסטה או סיר שיושבים על סיר אחר המלא במים רותחים).
חברו בין החלבונים והסוכר והניחו על הבן מארי.
*אל תפסיקו את פעולת הערבוב בכדי שלא יווצרו קרישי חלבון (כמו חביתה).
כאשר הסוכר נמס (שימו לב שהחלבון לא מתחמם יותר מידי, בכדי לא לפגוע בכושר ההקצפה שלו) מורידים את המסה מהבן-מארי ומעבירים למיקסר להשלמת ההקצפה.
המסה מתאימה לעבודה כאשר היא תפוחה ויציבה.

השלמת בניית העוגה:
הוציאו את העוגה מהמקפיא, שחררו אותה מהתבנית,
צרו חור בעזרת כפית בשכבת הגלידה העליונה של העוגה והטמינו את הטבעת.

כעת, צפו את העוגה כולה במסת המרנג בעזרת מרית, כך תכסו גם את החור בו הטמנתם את הטבעת.
כאשר העוגה כולה מלאה בציפוי המרנג, השתמשו בברנר ביתי על מנת לשרוף את המרנג.

בהצלחה, ושיהיה במזל טוב :)