נפוליאון בכוס מרטיני ומוס שוקולד
- מתאים ל: 5 מנות
- רמת מיומנות: בינוני
תיאור המתכון
מאת שף-קונדיטור יורם ממן ל'הדר סיטי טאואר' ר"ג
מרכיבים
- לקרם פטיסייר:
- ½ ליטר חלב קוקוס
- 1 מקל וניל
- 55 גרם קורנפלור
- 150 גרם סוכר
- 100 גרם חלמון
- מעט מלח
- למוס שוקולד-נוגט:
- כוס שקדים אפויים מולבנים
- 150 גרם שוקולד
- 75 גרם מחמאה
- 100 גרם שמנת
- למוס השוקולד:
- 4 ביצים מוקצפות
- 250 גרם שוקולד מומס
- 100 גרם מחמאה מומסת
- 150 גרם שמנת מוקצפת
אופן ההכנה
1. מרתיחים חלב וסוכר עם מקל וניל ומלח.
2. מערבבים את החלמונים עם הקורנפלור עד שאין גושים.
3. יוצקים את החלב, מביאים לרתיחה קלה, מסננים ומצננים.
4. מוסיפים 150 גרם שמנת מוקצפת קלות, ומקפלים בעדינות.
5. יוצקים הכל לכוס מרטיני.
6. מכינים את הנוגט: ממיסים את המחמאה עם השוקולד.
7. מוסיפים את השמנת והשקדים.
8. מקפיאים בתבנית וחותכים בצורה הרצויה.
9. מערבבים את כל החומרים של מוס השוקולד, ומקפיאים ללילה. חותכים בצורה הרצויה.