סלט טונה צרובה
- מתאים ל: 4 מנות
- רמת מיומנות: קל
תיאור המתכון
סלט טרי, קליל ומרענן בשילוב נתחי טונה טריים. באדיבות מסעדת לוקה הרצליה
מרכיבים
- 100 גרם טונה טרייה
- ביצה קשה קלופה וחצויה
- 5 יחידות פרחי ברוקולי חלוטים
- בצל סגול פרוס לטבעות
- חופן של עלי רוקט
- עגבניות שרי צבעוניות חצויות- 2 מכל סוג
- סלק קטן מבושל
- 3 פרוסות זוקיני פרוס דק עם קולפן
- נבטי חמניה
- כף שמן סויה
אופן ההכנה
מחממים היטב מחבת עם שמן, צורבים את הטונה משני הצדדים כדקה, חשוב לא לייבש את הדג (מידה רצויה זו מדיום).
מניחים את הדג על צלחת ושומרים במקרר. מומלץ להשתמש בצלחת עם שטח פנים גדול.
אופן הכנת הסלק:
מניחים את הסלק בסיר עם מים עד לכיסוי הסלק, שני כפות סוכר ו 2 כפות חומץ.
מרתיחים את המים ומקטינים את הלהבה. מכסים את הסיר.
לאחר 20 דקות דוקרים את הסלק עם סכין כדי לבדוק אם הוא רך ומבושל היטב, מקררים במים, מקלפים ופורסים לרבעים.
מניחים בתחתית צלחת ההגשה נבטים ורוקט, את הסלק הקר, ביצה ושאר המוצרים. בוצעים את הטונה ומפזרים בצלחת.
סוחטים מיץ לימון מעל הסלט, שמן זית, מתבלים עם מלח פלפל.
המתכון באדיבות
|
מסעדת לוקה
השונית 2, מרינה הרצליה, ליד קניון ארנה , הרצליה פיתוח
הצג טלפון
09-9514000
|