מסעדות, הזמנת מקום במסעדה, חיפוש והמלצות על מסעדות בתי קפה וברים בישראל
Skip Navigation Linksראשי > עוגות וקינוחים > מתכוני עוגות > עוגת גבינה וקולי פטל

עוגת גבינה וקולי פטל

עוגת גבינה וקולי פטל

תיאור המתכון

באדיבות קיטרינג שקדים

מרכיבים

אופן ההכנה

1.להכנת קלתית בצק- מחממים מראש את התנור לחום בינוני 180 מעלות. מקמחים (ללא שימון) תבנית אפייה וקפיצית בקוטר 24 ס''מ.

2.במעבד מזון עם להב מתכת או בקערה גדולה מאחדים את הקמח עם הסוכר, מוסיפים את החמאה והחלמון, מפוררים עם הקמח עד לקבלת תערובת פירורים אחידה.

3.מוסיפים בהדרגה את המים ולשים עד שהפירורים מתאחדים לבצק. אם הבצק דביק מקררים כ- 20 דקות.

4.מרדדים את הבצק לעלה בעובי של 0.5 ס''מ. מקמחים את הבצק ומגלגלים אותו על המערוך.

6.מרפדים את תבנית האפייה בבצק הפרוש את התחתית ואת הדפנות, מהדקים בעדינות לשוליים העליונים של התבנית ואת היתר חותכים בסכין.

7.אופים במרכז התנור כ- 8 דקות עד שהבצק מזהיב.מוציאים מהתנור ומהדקים קלות.

אופן הכנת המלית
1.מקציפים בקערה גדולה את החלבונים עם קרם הטרטר ו- 5 כפות הסוכר בהדרגה לקבלת קצף יציב.

2.טורפים את החלמונים, 7 כפות סוכר, גבינה, שמנת חמוצה, קליפת לימון, מיץ לימון, תמצית הוניל והקמח בקערה גדולה.

3.מקפלים בהדרגה את קצף החלבונים לתוך עיסת הגבינה ומקפידים שלא לשבור את הקצף.

4.יוצקים את המלית על פני תחתית הבצק הפריך.

5.אופים במרכז התנור כ- 45 דקות, מכבים את התנור ופותחים מעט את הדלת.

6.מניחים לעוגה להתקרר באיטיות בתוך התנור, כשהעוגה בטמפ' החדר מוציאים מהתנור ומקררים כ- 8 שעות לפחות במקרר.

אופן הכנת הקולי פטל
1. להרתיח את הסוכר עם ה- 100 מ''ל מים, לשם יצירת סירופ סוכר.

2. לערבב מים וג'לטין עד שנוצר מרקם ספוגי.

3. את הפטל מרסקים במעבד מזון גס.

4. להוסיף את הג'לטין ואת מחית הפטל לסירופ סוכר.

5. לקרר.


כאשר העוגה קרה, מקשטים בקולי פטל, שומרים בקירור עד ההגשה.