עוגת גבינה וקולי פטל
- מתאים ל: 10 מנות
- זמן הכנה: שעה
- רמת מיומנות: בינוני
תיאור המתכון
באדיבות קיטרינג שקדים
מרכיבים
- לבצק פריך:
- 1.5 כוסות קמח.
- 2 כפות סוכר.
- 100 גרם חמאה קרה.
- 1 חלמון.
- 2-3 כפות מים קרים מאוד.
- למלית
- 6 חלבונים.
- קורט אבקת קרם טרטר.
- 5 כפות סוכר.
- 5 חלמונים (חלמון אחד בבצק הפריך).
- 7 כפות סוכר.
- 2 גביעי גבינה 9% לאפייה (250 גרם).
- 1 מיכל שמנת חמוצה של פעם 27% שומן.
- קליפת לימון מגורדת מחצי לימון.
- ½ כפית מיץ לימון.
- 2 כפיות תמצית וניל.
- 4 כפיות קמח תופח.
- 175 גרם פטל קפוא או מחית פטל קפואה
- 100 גרם סוכר
- 100 מ''ל מים
- 10 גרם ג'לטין
- 2 כפות מים
אופן ההכנה
1.להכנת קלתית בצק- מחממים מראש את התנור לחום בינוני 180 מעלות. מקמחים (ללא שימון) תבנית אפייה וקפיצית בקוטר 24 ס''מ.
2.במעבד מזון עם להב מתכת או בקערה גדולה מאחדים את הקמח עם הסוכר, מוסיפים את החמאה והחלמון, מפוררים עם הקמח עד לקבלת תערובת פירורים אחידה.
3.מוסיפים בהדרגה את המים ולשים עד שהפירורים מתאחדים לבצק. אם הבצק דביק מקררים כ- 20 דקות.
4.מרדדים את הבצק לעלה בעובי של 0.5 ס''מ. מקמחים את הבצק ומגלגלים אותו על המערוך.
6.מרפדים את תבנית האפייה בבצק הפרוש את התחתית ואת הדפנות, מהדקים בעדינות לשוליים העליונים של התבנית ואת היתר חותכים בסכין.
7.אופים במרכז התנור כ- 8 דקות עד שהבצק מזהיב.מוציאים מהתנור ומהדקים קלות.
אופן הכנת המלית
1.מקציפים בקערה גדולה את החלבונים עם קרם הטרטר ו- 5 כפות הסוכר בהדרגה לקבלת קצף יציב.
2.טורפים את החלמונים, 7 כפות סוכר, גבינה, שמנת חמוצה, קליפת לימון, מיץ לימון, תמצית הוניל והקמח בקערה גדולה.
3.מקפלים בהדרגה את קצף החלבונים לתוך עיסת הגבינה ומקפידים שלא לשבור את הקצף.
4.יוצקים את המלית על פני תחתית הבצק הפריך.
5.אופים במרכז התנור כ- 45 דקות, מכבים את התנור ופותחים מעט את הדלת.
6.מניחים לעוגה להתקרר באיטיות בתוך התנור, כשהעוגה בטמפ' החדר מוציאים מהתנור ומקררים כ- 8 שעות לפחות במקרר.
אופן הכנת הקולי פטל
1. להרתיח את הסוכר עם ה- 100 מ''ל מים, לשם יצירת סירופ סוכר.
2. לערבב מים וג'לטין עד שנוצר מרקם ספוגי.
3. את הפטל מרסקים במעבד מזון גס.
4. להוסיף את הג'לטין ואת מחית הפטל לסירופ סוכר.
5. לקרר.
כאשר העוגה קרה, מקשטים בקולי פטל, שומרים בקירור עד ההגשה.
- מתאים להכנה עם ילדים
- מתאים להגשה לילדים
- צמחוני
- כשר