פלאפל קוסקוס, עדשים ואפונה על מצע סלט עגבניות חריף
- מתאים ל: 4 מנות
- רמת מיומנות: בינוני
תיאור המתכון
המתכון באדיבות מאיה דרין, שפית ועיתונאית קולינאריה
מרכיבים
- לפלאפל:
- 1 כוס עדשים ירוקים
- 2 כוסות אפונה יבשה
- 1 כוס קוסקוס רגיל מסדרת "קוסקוס זה משפחה חמה", מבושל ע"פ ההוראות שבגב השקית
- 1/2 צרור כוסברה
- 1/2 צרור פטרוזיליה
- חופן בזיליקום
- חופן נענע
- 2 שיני שום קלופות
- 4 כפות שמן זית
- 2 כפות זרעי כוסברה
- 1 כפית פלפל אדום חריף קצוץ
- מלח, לפי הטעם
- פלפל שחור גרוס, לפי הטעם
- שמן לטיגון עמוק
- לסלט עגבניות:
- שלל עגבניות שרי צבעוניות, חתוכות לרבעים
- חופן עשבי תיבול
- שמן זית, לפי הטעם
- מיץ לימון, לפי הטעם
- 1 שן שום כתושה
- 1/2 כפית פלפל אדום חריף, קצוץ דק
- מלח, לפי הטעם
- פלפל שחור גרוס, לפי הטעם
אופן ההכנה
1. מכינים סלט עגבניות חריף מכל מרכיבי הסלט.
2. במעבד מזון טוחנים את כל מרכיבי הפלאפל לעיסה חלקה (מלבד לשמן לטיגון).
3. מחממים שמן לטיגון עמוק, מגלגלים כדורי פלאפל בידיים נקיות ומשומנות מעט.
4. מטגנים את הכדורים במשך כ-5 דקות, בכל פעם כ-10 כדורים.
מערבבים מדי פעם את הכדורים בתוך השמן.
5. מספיגים שאריות שמן ומגישים חם לצד סלט עגבניות חריף.