טריאנגולי מוסר עם אגוזי מקדמיה, אספרגוס וכמהין
- מתאים ל: 4 מנות
- רמת מיומנות: בינוני
תיאור המתכון
מנה מופלאה המוגשת במסעדת אל דנטה, באדיבות השף שוקי שוקרון, המבוססת על המטבח האיטלקי עם השפעה ים תיכונית. בתיאבון :)
מרכיבים
- 240 גרם פסטה טרייה מרודדת, חתוכה למשולשים עם צלעות באורך של ס"מ
- 2 כפות שמן זית
- 2 כפות חמאה
- כף מחית כמהין
- 10 אגוזי מקדמיה חצויים או חתוכים לרבעים
- 6 מקלות אספרגוס חתוכים לפרוסות דקות באלכסון (2-3 ס"מ אורך)
- כף שמן כמהין
- 2 כפות גבינת מסקרפונה
- 200 גרם דג מוסר חתוך לקוביות בגודל ס"מ X ס"מ
- 1/2 כוס ציר ירקות
- מלח ופלפל לפי הטעם
אופן ההכנה
1. מחממים מחבת, מוספים שמן זית, חמאה ושמן כמהין.
2. כשהשמן והחמאה חמים, מוסיפים אספרגוס ואת אגוזי המקדמיה, מקפיצים אותם כמה שניות במחבת, ומוסיפים ציר ירקות. מבשלים כדקה, עד שהאספרגוס מתרכך מעט ואז מוסיפים את גבינת המסקרפונה ומחית הכמהין. מוסיפים מלח ופלפל.
3. מערבבים את הרוטב עד שהגבינה מקבלת מרקם אחיד ואין גושים, ומבשלים על אש נמוכה עוד כדקה עד שהרוטב מסמיך.
מוסיפים את הדג, מערבבים ומבשלים למשך כחצי דקה, מוסיפים את הפסטה (עשויה אל-דנטה), מערבבים היטב ומגישים