קבב טלה עם עגבניות ובצל שרופים
- מתאים ל: 4 מנות
- זמן הכנה: שעה
- רמת מיומנות: קל
תיאור המתכון
השף חיים אלוש ממסעדת וילהלמינה, משתף אותנו במתכון מבית סבו אשר מתאים למפגשים חברתיים.
מרכיבים
- 1 ק"ג בשר בקר טחון
- 200 גר' שומן טלה טחון
- 2 בצלים גדולים מגורדים
- 15 גר' מלח
- 6 גר' פלפל שחור גרוס
אופן ההכנה
מגרדים את הבצל ומסננים להוצאת נוזלים
מוסיפים את כל החומרים ומערבבים. יוצרים כדורים במשקל של 70 גר' ומכניסים למקרר לשעה
מטגנים במחבת בחום גבוה או על הגריל למשך 4 דק מכל צד
הטיפול בירקות:
4 עגבניות חתוכות לרבעים
4 בצלים חתוכים לרבעים
1/2 כוס שמן זית
6 שיני שום מעוכות
מלח
פלפל
1 כף סוכר
טימין
עלי פטרוזיליה ונענע לקישוט
מיץ מחצי לימון
שמים את הירקות בתבנית מפזרים מעל סוכר, מלח ופלפל מכניסים לתנור ב220 מעלות ל-30-40 דק'
סידור הצלחת: מניחים את הירקות השרופים על צלחת מעל הקבבים מזלפים טחינה בנדיבות. מערבבים פטרוזיליה ונענע עם לימון מלח ומפזרים מעל.
- מתאים להכנה עם ילדים
- מתאים להגשה לילדים
- צמחוני
- כשר
המתכון באדיבות
|
מסעדת וילהלמינה
רב אלוף דוד אלעזר 24, גני שרונה, תל אביב
הצג טלפון
03-6500771
|