סביצ'ה דג דניס על מצע מרמלאדת מנטה בעיטור אנדיב וקונפי עגבנייה
- מתאים ל: 4 מנות
- רמת מיומנות: בינוני
תיאור המתכון
ממטבחו של השף מוטי בוחבוט, שף ראשי הרמוזו מודיעין
מרכיבים
- חומרים לסביצ'ה:
- • 500 גר' פילה דג דניס חתוך לקוביות
- • 1 כף עירית קצוצה
- • 1 כף כוסברה
- • 1 בצל סגול בינוני קצוץ דק
- • 2 כפות גמבה קצוצה דק
- • 1 כפית צלפים קצוצים דק
- • 2 יח' בצל ירוק קצוץ דק
- • 1 כף גינג'ר קצוץ
- • מיץ מלימון 1
- • שמן זית
- • מלח ופלפל שחור
- • 4 פלחי לימון כבוש ללא פפריקה
- • 5 יח' צלפים שלמים.
- • 1 יח' עגבניה חתוכה ל – 6 ללא קליפה וללא גרעינים, מבושלת במי סוכר כ – 5 דקות.
- • 5 יח' עלי אנדיב שלמים לקישוט.
- החומרים למרמלאדת נענע:
- • 5 גבעולי נענע טרייה מנוקה לעלים בלבד.
- • 1 ליטר מים
- • 100 גר' סוכר
- • 30 גר' הגר הגר
- • גרידת לימון ומיץ מ – לימון אחד
אופן ההכנה
להכנה המרמלאדה:
• נענע + מים לטחון יחדיו במעבד מזון לטחינה דקה במיוחד, להעביר לסיר בישול , להוסיף סוכר ולהרתיח , להוסיף את ההגר הגר לסיר בישול ולערבב באופן תמידי כ – 6 דקות רתיחה. להסיר מהאש, להוסיף פנימה את מיץ הלימון + גרידת לימון לערבב וליצוק לתבנית שטוחה, עובי המרמלאדה כ – 1/2 ס'מ.
• לצנן בטמפ' החדר כשעה.
• לקרוץ מרובע בעזרת חותכן ולהניחו במרכז צלחת הגשה.
להכנת הסביצ'ה:
• לערבב את כל מרכיבי הסביצ'ה יחדיו .ליצוק לקורץ מרובע (קטן יותר מהגודל של המרמלאדה) כך שנוצרת לנו קובייה מעל למרמלאדה.
הערות
הצעת הגשה
• על צלחת הגשה להניח קוביית מרמלאדה , להניח מעל קוביית סביצ'ה.
• להניח על קוביית הסביצ'ה עלה אנדיב להכניס לתוכו פלח עגבנייה ואחד יח' צלפים .
• ניתן להוסיף מעט רוטב שום שמיר קצוץ ומיונז.