שבלול סלמון בלימון
- מתאים ל: 4 מנות
- רמת מיומנות: בינוני
תיאור המתכון
באדיבות השף משה קצ'וקי ל'הדר סיטי טאואר' ר"ג
מרכיבים
- 800 גרם פטה סלמון נקי
- 4 כפות שמן זית
- 1 כף שמן שומשום
- 1 כפית שטוחה משחת ווסאבי
- 1 כפית סוכר
- 1 כפית אבקת סוכר
- קורט פלפל לבן
- 6 כפות מיונז
- 2 כפות רוטב טריאקי
- מיץ מ'ליים' טרי
אופן ההכנה
חותכים את הדג ל 4 רצועות לאורכו מתבלים בשמן זית ושמן שומשום 1/2 כפית משחת ווסאבי, 1 כף סוכר קורט פלפל לבן. מגלגלים את רצועות הסלמון המתובלות לצורת שבלול וצולים בתנור שחומם מראש לחום של 200 למשך כ 10 דקות.
לרוטב מיונז:
מערבבים את המיונז , אבקת הסוכר וחצי כפית משחת הוואסבי עד לקבלת מרקם הומוגני.
הגשה:
יוצקים את הרוטב בתחתית הצלחת, מניחים מעל את השבלול סלמון , מעליו מסדרים חופן סלט שורשים. מקשטים בנגיעות רוטב טריאקי.