מסעדות, הזמנת מקום במסעדה, חיפוש והמלצות על מסעדות בתי קפה וברים בישראל

פסטה עם סלמון ואפונה

פסטה עם סלמון ואפונה

תיאור המתכון

באדיבות תנובה

מרכיבים

אופן ההכנה

1. שמים שמנת עם שום, תימין, יין וחצי מכמות הפרמזן בסיר רחב ומביאים לרתיחה. מבשלים תוך כדי ערבוב עד להמסת הפרמזן, טועמים ומתבלים במעט מלח ופלפל. מבשלים עוד דקה-שתיים למיזוג טעמים.
2. מוסיפים אפונה ומחזירים לרתיחה.
3. מוסיפים את הסלמון ומבשלים 5 דקות או עד שהסלמון מוכן אבל עדיין ורדרד (יש להימנע מלהגיע לגוון לבן).
4. בינתיים מבשלים את הפסטה לפי הוראות היצרן.
5. מחלקים את הפסטה בין הצלחות ומניחים עליה את הסלמון עם האפונה והרוטב. מפזרים את יתרת הפרמזן ומגישים.

הערות

למנה מזינה יותר משתמשים בפסטה מקמח מלא.

מחליפים את האפונה בתרד: מוסיפים 400 גרם (1/2 שקית) תרד קפוא של “סנפרוסט”.

לא מטגנים את הדג אלא מניחים לו להתבשל בדיוק במידה הנכונה ברוטב האפונה הירקרק. כשהוא מוכן מתווספת אליו הפסטה. מנה חגיגית שמכינים בתוך דקות!