פסטה עם סלמון ואפונה
- מתאים ל: 6 מנות
- זמן הכנה: 15 דקות
- רמת מיומנות: בינוני
תיאור המתכון
באדיבות תנובה
מרכיבים
- 1 מיכל (250 מ”ל) שמנת לבישול 10% מסדרת “השף הלבן”
- 2 שיני שום כתושות
- עלים מ-4 גבעולי תימין
- 1 כוס (240 מ”ל) יין לבן
- 1 שקית (100 גרם) פתיתי “גבע-פרמזן” מסדרת “השף הלבן”
- מעט מלח ופלפל שחור טחון טרי
- 400 גרם (1/2 שקית) אפונת גינה "סנפרוסט"
- 1/2 ק”ג פילה סלמון טרי חתוך לקוביות בגודל 3 ס”מ ללא עור
- 500 גרם פפרדלה (אטריות פסטה רחבות עם ביצים)
אופן ההכנה
1. שמים שמנת עם שום, תימין, יין וחצי מכמות הפרמזן בסיר רחב ומביאים לרתיחה. מבשלים תוך כדי ערבוב עד להמסת הפרמזן, טועמים ומתבלים במעט מלח ופלפל. מבשלים עוד דקה-שתיים למיזוג טעמים.
2. מוסיפים אפונה ומחזירים לרתיחה.
3. מוסיפים את הסלמון ומבשלים 5 דקות או עד שהסלמון מוכן אבל עדיין ורדרד (יש להימנע מלהגיע לגוון לבן).
4. בינתיים מבשלים את הפסטה לפי הוראות היצרן.
5. מחלקים את הפסטה בין הצלחות ומניחים עליה את הסלמון עם האפונה והרוטב. מפזרים את יתרת הפרמזן ומגישים.
הערות
למנה מזינה יותר משתמשים בפסטה מקמח מלא.
מחליפים את האפונה בתרד: מוסיפים 400 גרם (1/2 שקית) תרד קפוא של “סנפרוסט”.
לא מטגנים את הדג אלא מניחים לו להתבשל בדיוק במידה הנכונה ברוטב האפונה הירקרק. כשהוא מוכן מתווספת אליו הפסטה. מנה חגיגית שמכינים בתוך דקות!