שבועות: עוגת גבינה ואגוזים עם גנאש שוקולד לבן ופירות יער
- מתאים ל: 4 מנות
- רמת מיומנות: בינוני
תיאור המתכון
אתר 2eat מציע מבחר גדול של מתכונים - מתכון לשבועות: עוגת גבינה ואגוזים עם גנאש שוקולד לבן ופירות יער ברמת מיומנות בינוני - מתכון מעולה למנה טעימה.
מרכיבים
- מרכיבים לקלתית:
- 300 גר' אגוזי מלך קצוצים
- 300 גר' שוקולד לבן
- מרכיבים למילוי:
- 750 גר' גבינה 9%
- 2 (500 סמ"ק) מכלים שמנת מתוקה 32%
- חצי כוס חלב
- 1 חבילת פודינג וניל
- 11 גר אבקת ג'לטין
- חצי כוס סוכר
- גרידה מלימון אחד
- חצי כפית תמצית וניל אמתית
- 50 גר' שוקולד מריר קצוץ דק מאוד
- מרכיבים לציפוי גנאש השוקולד:
- חצי מיכל שמנת מתוקה
- 150 גר' שוקולד לבן
- קורט פלפל שחור טחון
- תותים ואוכמניות לקישוט
אופן ההכנה
קלתית:
1. ממיסים את השוקולד בקערה מעל בן-מארי (סיר עם מים רותחים).
2. כשהשוקולד הופך נוזלי מוסיפים את האגוזים ומאחדים את העיסה.
3. מעבירים לתבנית קפיצית בקוטר 26 ס"מ ומשטחים לגובה אחיד. אופים בתנור שחומם מראש על 180 מעלות ל-10 דקות (זהירות לא לשרוף). מוצאים את התבנית ונותנים לקלתית להתקרר.
מילוי :
1. מעבירים את הגבינה לקערת מיקסר ומוסיפים את שאר החומרים למעט הג'לטין והחלב.
2. מקציפים בעזרת מקצף בלון (וו ההקצפה שנראה כבלון). בתחילה על מהירות בינונית ולאט מעלים עד למהירות מקסימום כ-3 דקות (עד קבלת תערובת סמיכה).
3. בינתיים משרים את הג'לטין בחצי מכמות החלב ל-5 דקות עד שנוצר ג'ל. מעבירים לסיר קטן ומחממים תוך כדי בחישה (חשוב) עד שהג'לטין נמס.
4. נותנים לג'לטין להתקרר מעט, מוסיפים אותו לתערובת עם שאר החלב ומקציפים עוד כדקה.
5. מורחים את התערובת על קלתית האגוזים המקוררת, מיישרים ומכניסים להקפאה של 12 שעות.
לציפוי הגנאש:
1. הציפוי נעשה רק כשהעוגה כבר יציבה וקשה מהמקפיא.
2. ממיסים את השוקולד, השמנת והפלפל בסיר על אש נמוכה.
3. כשהגנאש נמס מורידים מהאש ונותנים לו לנוח כ-3 דקות.
4. שופכים את הגנאש מעל העוגה בתנועות סיבוביות ומיד משטחים לציפוי אחיד וחלק.
5. יש לפעול בזריזות ובנחישות בכדי שהגנאש לא יקפא ויתמצק לפני ששיטחנו לכדי ציפוי אחיד.
6. לקשט בפירות יער (תותים ואוכמניות).
7. בתיאבון.