טארט גבינה עם בננות וקראמל
- מתאים ל: 10 מנות
- זמן הכנה: 30 דקות
- רמת מיומנות: קל
תיאור המתכון
טארט של מסעדת בדולינה מגדרה
מרכיבים
- לבצק:
- 300 ג' קמח
- 200 ג' חמאה
- 100 ג' סוכר
- 1 ביצה
- למילוי הגבינה:
- 500 ג' גבינת שמנת
- 300 ג' שמנת חמוצה
- 2 ביצים
- 1 כף מיץ לימון
- לקרמל:
- 200 ג' סוכר
- 200 ג' שמנת מתוקה
אופן ההכנה
לבצק: ערבב יחד את הקמח, הסוכר והחמאה במעבד מזון לתערובת פירורית. הוסף את הביצה עד שהתערובת מתגבשת לבצק. קרר, רדד ואפה בחום 170 מעלות למשך 10 ד'.
2. למילוי הגבינה: ערבב את כל חומרי המילוי לתערובת אחידה
3. לקרמל: המס במחבת את הסוכר לקרמל, הוסף את השמנת המתוקה וערבב עד לקבלת תערובת אחידה.
4. צפה בשכבת הקרמל את תחתית הבצק החצי אפויה והנח מעל פרוסות בננה. מעל הבננות שפוך את תערובת הגבינה ואפה עוד כ-1/4 שעה ב-170 מעלות עד להזהבה. קרר במקרר כחמש שעות לפני האכילה.
- מתאים להכנה עם ילדים
- מתאים להגשה לילדים
- צמחוני
- כשר
תגובות
-
לא הצליח
דנה
(20/11/2004 13:40:00)
לא נוח לעבוד עם כמויות בגרמים , ברור יותר כשמדובר בכוסות.
הקרמל- בלתי ניתן להכנה ...
לא ממש הצליח לנו
-
טארט של מסעדת בדולינה מגדרה
שושי
(02/06/2009 11:06:00)
בתערובת הגבינה לא מצויין סוכר, אנא עדכנו אותי בכמות
תודה