צלעות טלה על ירקות אדמה
- מתאים ל: 1 מנות
- רמת מיומנות: בינוני
תיאור המתכון
יגאל אזולאי, שף מתחם האירועים הרמוזו ביער בן שמן, שואב השראה מהמיקום המיוחד שבו הוא פועל, ומגיש לאורחים מנות יפהפיות, אלגנטיות, עדינות ומעוצבות. המתכון הנ"ל מכניס את היער לצלחת.
מרכיבים
- קארה צלעות טלה
- קוביות ירקות שורש שבושלו בתוך ציר טלה
- גלדי בצל
- אספרגוס
- בוק צו'י
- שמן זית
- 3-4 גבעולי מרווה
אופן ההכנה
1. מחממים מחבת ויוצקים עליה שמן זית. מוסיפים כמה גבעולי מרווה. "סוגרים" את צלעות הטלה משני הצדדים".
2. מחממים תנור ל-180 מעלות ומכניסים את הצלעות ל-18 דקות.
3. פורסים את הצלעות לזוגות, בין העצמות.
4. מניחים את הצלעות במרכז הצלחת. יוצקים מסביב את קוביות ירקות השורש שבושלו בציר טלה.
5. מפזרים מסביב את האספרגוס, גלדי הבצל והבוק צ'וי