דג לוקוס בניחוח גחלת היער
- מתאים ל: 1 מנות
- רמת מיומנות: בינוני
תיאור המתכון
יגאל אזולאי, שף מתחם האירועים הרמוזו ביער בן שמן, שואב השראה מהמיקום המיוחד שבו הוא פועל, ומגיש לאורחים מנות יפהפיות, אלגנטיות, עדינות ומעוצבות. המתכונים הנ"ל מכניס את היער לצלחת.
מרכיבים
- נתח לוקוס במשקל 180/200 גרם
- למרינדה לדג:
- 200 מ"ל שמן זית
- 3 ענפי מרווה
- 3 ענפי לואיזה
- 3 ענפי תימין
- 1 ענף טרגון
- 10 שיני שום
- מלח גס, פלפל שחור גרוס
- גרידת הדרים (לימון ותפוז יחד)
- גחלים בוערות עד למצב אפור
אופן ההכנה
1. מחממים תנור ל-180 מעלות. ממליחים ומפלפלים את הדג, ומכניסים אותו לתנור ל-10 דקות.
2. מסדרים את הגחלים בצלחת עמוקה. מניחים עליהן גרידת הדרים, ענפי מרווה, לואיזה, תימין, טרגון וברוש.
3. מניחים את הדג על הענפים ומגישים. זהירות, חם מאוד! מזהירים את הסועדים מפני נגיעה בגחלים הלוהטות.