שבועות: עוגת גבינה אפויה
תיאור המתכון
אתר 2eat מציע מבחר גדול של מתכונים - מתכון לשבועות: עוגת גבינה אפויה ברמת מיומנות בינוני - מתכון מעולה למנה טעימה.
מרכיבים
- מצרכים:
- 250 גר גבינת מסקרפונה
- 250 גר גבינת ריקוטה
- 20 גרם קורנפלור
- 3 חלמונים
- 125 גרם סוכר
- 3 חלבונים
- מרמלדת פטל:
- 175 גרם פטל קפוא
- 175 גרם סוכר
- זרעים ממקל וניל ניתן להחליף בכפית תמצית וניל
- 50 מ"ל מים
- תחתית:
- 400 גרם עוגיות פתי בר
- 100 גרם שקדים קלויים
- 50 גרם חמאה
- 30 מ"ל ליקר שקדים
אופן ההכנה
הכנה:
- מקציפים את החלמונים עם הקורנפלור והסוכר
- בקערה מקבילה מקציפים את החלבונים לקצף יציב
- מערבבים ידנית את הגבינות עם החלמונים
- מקפלים לתערובת החלמונים והגבינה את החלבון המוקצף
מרמלדת פטל:
-מערבבים הכול בסיר קטן ומביעים לרתיחה על אש בינונית
-להביא לטמפ של 105 מעלות עד ליצירת ריבה סמיכה
תחתית:
-ממיסים את החמאה במיקרו
-במעבד מזון טוחנים את עוגיות הפתי בר והשקדים
-מוסיפים את החמאה והליקר ליצירת בצק
הרכבה ואפיה:
-מחממים תנור לחום של 175 מעלות
-מרפדים תבנית עגולה בקוטר 28 מ בפירורי העוגיות בעובי של חצי ס"מ
-מורחים על התחתית את הריבה – חשוב בשלב זה שהריבה עדיין חמה וניתן למרוח אותה בקלות
-מכניסים לפריזר ל10 דקות
-מוציאים וממלאים את התבנית במילוי הגבינה
אפיה:
-מכניסים את העוגה לתנור שחומם ל175 מעלות
-מכבים את התנור לגמרי ואופים למשך 35 דקות
-אחרי 35 דקות בודקים שהעוגה יציבה מעט, העוגה צריכה לרטוט כמו קרם ברולה או פלאן (בדומה למרקם של ג'לי)
-משאירים בתנור, פותחים מעט את דלת התנור ונותנים לעוגה להצטנן עוד 15 דקות.
-מעבירים את העוגה למקרר ומצננים
הגשה:
-עוברים עם סכין על דפנות העוגה ומפרידים את העוגה מהדופן
-מחלצים מהתבנית הקפיצית
-בוזקים על העוגה אבקת סוכר ומקשטים בפטל טרי
המתכון באדיבות
|
מסעדת אחד העם אחד
אחד העם 1, נווה צדק, תל אביב
הצג טלפון
03-5161915
|