שבועות: קרם מסקרפונה פרג דובדבן
תיאור המתכון
לכבוד חג השבועות מסעדת ננה בר מפניקים אותנו במתכון מופלא של קינוח המשאיר טעם של עוד!
מרכיבים
- 3 חלמונים
- 250 מ"ל חלב
- 100 גרם סוכר
- 25 גרם קורנפלור
- 1 עלי ג'לטין
- 90 גרם מחית פרג
- 60 גרם דובדבני אמרנה קצוצים
- 250 גרם גבינת מסקרפונה
- 250 מ"ל שמנת מתוקה
- התחתית:
- מצרכים:
- 400 גרם עוגיות פתי בר
- 100 גרם שקדים קלויים
- 50 גרם חמאה
- 30 מ"ל ליקר שקדים
אופן ההכנה
לקרם פטיסייר:
-מערבבים חלמון סוכר וקורנפלור למסה אחידה
-מרתיחים חלב בסיר קטן
-מבצעים השוואת טמפ' בין הביצים לחלב הרתוח על ידי שפיכה של שליש מכמות החלב לתערובת הביצים תוך כדי ערבוב מתמיד
-מעבירים חזרה לסיר עם שארית החלב את תערובת הביצים ומחזירים לבישול על אש בינונית תוך כדי ערבוב, על מנת להסמיך את התערובת עד מרקם של פודינג סמיך
-מרככים עלה ג'לטין במים קרים
-מסננים וסוחטים את עלה הג'לטין וממיסים בתערובת הפטיסייר
-מצננים לטמפ' החדר
-מקציפים את השמנת לקצפת יציבה
-קוצצים את דובדבני האמרנה המסוננים לפרוסות ומערבבים בפטיסייר
-מערבבים בפטיסייר את מחית הפרג
-מערבבים בפטיסייר את גבינת המסקרפונה
-מקפלים לתערובת הפטיסייר גבינה את הקצפת בעדינות
לתחתית:
-ממיסים את החמאה במיקרו
-במעבד מזון טוחנים את עוגיות הפטיבר והשקדים
-מוסיפים את החמאה והליקר ליצירת בצק
הרכבה:
-בתבנית אפיה קפיצית בקוטר 28 מ"מ מרפדים בתערובת העוגיות בעובי של חצי ס"מ
-יוצקים את תערובת הגבינה על התחתית
-מצננים במקרר למשך 8 שעות
-חולצים את העוגה
-מקשטים בדובדבני אמרנה מלמעלה
המתכון באדיבות
|
מסעדת אחד העם אחד
אחד העם 1, נווה צדק, תל אביב
הצג טלפון
03-5161915
|