בורקס של מזליקה
תיאור המתכון
מתכון לחג השבועות באדיבות חלי ממן, קבוצות תמיכה לאורח חיים בריא. בורקס 1 מוכן = תחליף לארוחת הערב
מרכיבים
- עלה 1 של בצק פילו
- 80 גרם (כ-3 כפות) גבינת פטה או בולגרית כמובן 5%
- טיפה חלב 1% להברשת העלים
- טיפה חלבון ביצה להברשה
- תרד לפי העין (אפשר מאודה או של סנפרוסט לאחר הפשרה קלה במיקרו)
אופן ההכנה
לוקחים את העלה ומקפלים אותו פעמיים (נוצרת תחתית של 4 שכבות בצק פילו), מברישים אותו עם קצת חלב בשביל שלא יהיה יבש. שמים עליו את הגבינה והתרד.
מצמידים מעט את הצדדים כדי שידבקו ומברישים מלמעלה עם החלבון של הביצה.
שמים בתבנית עם שפריץ אחד של שמן ספריי (לא חובה) ומכניסים לתנור מחומם מראש לכ-15 דקות.
ניתן להכין מנות מכל החבילה של הבצק מראש להכניס למקפיא. כל פעם שרוצים לאכול אחד לארוחת ערב, מברישים את הבורקס הקפוא עם החלבון של הביצה ומכניסים לתנור!