שקדי טלה, קרם דלעת, תמרים ופטריות
- מתאים ל: 4 מנות
- רמת מיומנות: בינוני
תיאור המתכון
שף יואב בר, CHEF TO GO
מרכיבים
- 300 גרם דלעת, נקייה מקליפה וגרעינים
- 6 תמרים, מגולענים
- 100 גרם גזר, קלוף
- 1/2 כפית קינמון
- 1/2 ליטר מים (לבישול)
- שמן זית
- 400 גרם שקדי טלה, נקיים
- מלח
- פלפל
- 100 גרם פטריות שמפניון או שימג'י
אופן ההכנה
1. מבשלים את הדלעת, התמרים, הגזר וקינמון במים עד לריכוך.
2. מסננים ומעבירים לטחינה בבלנדר, עד לקבלת מרקם חלק.
3. במחבת, שחוממה מראש עם שמן זית, צורבים את שקדי העגל, כ-2 דקות מכל צד.
4. מתבלים במלח ופלפל, ומוציאים.
5. באותה מחבת מקפיצים את הפטריות, ומניחים מעל השקדים והקרם.