כנפי עוף מוקפצים ברוטב חמוץ מתוק
- מתאים ל: 6 מנות
- רמת מיומנות: בינוני
תיאור המתכון
לקראת יום העצמאות מציג צ'רלי פדידה, ממסעדת Olive Leaf במלון שרתון ת"א, מתכון נפלא של בשר, שהופך כל אירוע למפגן בשר כחול-לבן!
מרכיבים
- 1 קילוגרם כנפי עוף חצויות
- 3 פרוסות אננס קצוצות
- חצי כוס מנוזלי השימור של האננס
- 2 כפיות קורנפלור
- 3 כפות צ'ילי מתוק
- 2 כפות חומץ טבעי
- 3 כפות סוכר חום
- 6 כפות קטשופ
- כפית ג'ינג'ר קצוץ
- כף כוסברה קצוצה
אופן ההכנה
מחממים את התנור לטמפרטורה של 200 מעלות. מכניסים את הכנפיים לתנור על נייר פרגמנט למשך 10 דקות עד שהכנפיים מזהיבות ומוכנות. ממיסים בקערית את הקורנפלור בנוזלי השימור של האננס.
מחממים מחבת גדולה וכבדה ומניחים בה את הסוכר והחומץ, ובוחשים בכף עץ עד לקבלת קרמל חום כהה. מוסיפים בזהירות אל הקרמל את שאר המרכיבים של הרוטב ומרתיחים.
מוסיפים את הקורנפלור המומס בנוזלי האננס בזהירות וממשיכים לבחוש. כשהרוטב מסמיך מוסיפים פנימה את הכנפיים האפויות ומבשלים 3 דקות נוספות. מגישים חם!
הטיפ של צרלי השף: אפשר להוסיף רצועות גזר, בצל ירוק, זוקיני חתוך לרצועות ועוד שלל ירקות.
המתכון באדיבות
|
מסעדת אוליב ליף
הירקון 115, מלון שרתון תל אביב, תל אביב
הצג טלפון
03-5211224
|