כתף טלה משובצת שום ורוזמרין מוגשת לצד ירקות יוליסס
- מתאים ל: 6 מנות
- רמת מיומנות: בינוני
תיאור המתכון
לקראת יום העצמאות מציג צ'רלי פדידה, ממסעדת Olive Leaf במלון שרתון ת"א, מתכון נפלא של בשר, שהופך כל אירוע למפגן בשר כחול-לבן!
מרכיבים
- 1 כתף טלה בשלמותה במשקל של 2 ק"ג לערך
- 8 שיני שום שלמות קלופות
- ½ כוס שמן זית
- 4 ענפי רוזמרין
- 1 כפית צ'ילי יבש גרוס
- 2 כפיות מלח ים גס
- לתחתית המגש :
- 1 גזר קלוף וחתוך לפרוסות עבות בעובי של 1 ס"מ
- 1 ראש סלרי קלוף וחתוך לקוביות גדולות
- 1 בצל קלוף וחתוך לקוביות גדולות
- 1 כרישה שטופה וחתוכה לטבעות בעובי של 1 ס"מ
- מלח, פלפל גרוס
- 5 כפות שמן זית
אופן ההכנה
מחממים תנור לטמפרטורה של 180 מעלות. נועצים סכין קטנה בבשר ומחדירים את שיני השום לחורים שיצרנו. מתבלים את הירקות במלח, פלפל גרוס ושמן זית ומניחים על מגש אפיה.
את נתח הבשר מתבלים במלח גס, פלפל גרוס ורוזמרין ומניחים על גבי ירקות השורש שחתכנו. מכניסים לתנור למשך כשעה וחצי.
כיצד נדע אם הבשר מוכן?
נועצים מזלג במרכז הנתח, מוציאים ומיד מניחים על השפתיים. כשמרגישים שזה מעט חם לנו זה אומר שעברנו את טמפרטורת ה- 40 מעלות וזה מוכן.
לאלו מבניכם שרוצים לשמור עד הארוחה שתתחיל רק בעוד שעתיים ניתן לעטוף את הנתח בנייר אפיה ואז ברדיד אלומיניום ולהכניס חזרה לתנור כאשר הוא בטמפרטורה של 150 מעלות, עד לארוחת הערב.
המתכון באדיבות
|
מסעדת אוליב ליף
הירקון 115, מלון שרתון תל אביב, תל אביב
הצג טלפון
03-5211224
|