צ`ילי קון קרנה
- מתאים ל: 6 מנות
- רמת מיומנות: בינוני
תיאור המתכון
תבשיל ברזילאי אותנטי, אחת ממנות הפתיחה המזוהות ביותר עם קאזה דו ברזיל.
מרכיבים
- 4 בצלים בינוניים חתוכים לקוביות גדולות
- 4 פלפלים אדומים חתוכים לקוביות גדולות
- 4 פלפלים ירוקים חתוכים לקוביות גדולות
- 1 ק"ג בשר טחון – בשר צוואר טחון היטב
- 1 ק"ג שעועית שחורה מבושלת – שעועית שחורה מושרת במים ללילה, ומבושלת במים עד לרכות מתאימה (לחוש בידיים) בערך כשעה על אש גבוהה
- 2 כפות רסק עגבניות
- כף פלפל שטה יבש גרוס
- כפית כמון
- כפית אגוז מוסקט טחון
- כף אבקת מרק עוף אמיתי
- כף אבקת מרק בקר אמיתי
- 1 כף פפריקה מתוקה
- חצי כוס שמן סויה
אופן ההכנה
לחמם סיר גדול על אש גבוהה. לשפוך את השמן לסיר עד שהוא חם מספיק. מוסיפים את הבצל ומטגנים אותו עד לרכות לא להגיע לצבע זהוב. מוסיפים את שני סוגי הפלפל (גמבה) ומערבבים את הירקות יחד בסיר עד שהפלפל רך. מוסיפים את הבשר הטחון וממשיכים לבשל יחד עם ערבוב תמידי כ 30 - 40 דקות.
מוסיפים את הרסק עגבניות, פלפל שטה, כמון, אגוז מוסקט. ממשיכים לבשל ולערבב עוד כ- 10 דקות.
מוסיפים את הפפריקה המתוקה ואבקות מרק עוף והבקר וממשיכים לבשל ולערבב לכ- 15 דקות נוספות עד לקבלת הטעם המוגמר. מוסיפים את השעועית השחורה ומערבבים לעוד 10 דקות בישול עד לסיום הכנת התבשיל.
לאחר שכל המצרכים עורבבו מבשלים כ 3 שעות על אש קטנה תוך ערבוב מדי פעם. אם צריך ניתן להוסיף מים כדי שלא יתייבש.
המתכון באדיבות
|
מסעדת קאזה דו ברזיל
משה בקר 12, ראשון לציון
הצג טלפון
053-8094927
|