מרק וונ טון
- מתאים ל: 4 מנות
- רמת מיומנות: בינוני
תיאור המתכון
מאת השף אייל שחר לרשת 'דים סאם שופ'
מרכיבים
- חומרים לציר מרק- בסיס:
- 4 ליטר מים
- 6 פטריות שיטאקה
- 50 גרם ג'ינג'ר
- 3 כפות מלח
- 1 כוס סוכר
- 1 כוס סויה בהירה
- 1/4 כוס סויה כהה
- 3 כפות שמן שומשום
- מרק וונטון:
- חופן כרוב לבן חתוך דק
- חופן גזר חתוך ל'גפרורים'
- חופן נבטי שעועית סינית
- פטריית שיטאקה קצוצות דק (ללא הרגל)
- בצל ירוק לעיטור
- כיסוני וונ טון 3-5 יח' לסועד
אופן ההכנה
אופן ההכנה:
1. מביאים לרתיחה את המים, פטריות, ג'ינג'ר סוכר ומלח
2. מבשלים על אש נמוכה לכ10 דקות
3. מוסיפים סויה כהה סויה בהירה ושמן שומשום ומבשלים לעוד 10 דקות
4. מסננים את המרק ושומרים את הפטריות בצד.
מרק וונטון:
1. מרתיחים את המרק ומוסיפים את הכיסונים
2. מבשלים את הכיסונים במשך כ 5 דקות
3. מחלקים את הירקות לגערות הגשה ומזגים את המרק עם הכיסונים
4. מעטרים בבצל ירוק