פירה תפוחי אדמה בשמן זית
- מתאים ל: 6 מנות
- רמת מיומנות: בינוני
תיאור המתכון
באדיבות השף צ'רלי פדידה ממסעדת השף היוקרתית Olive Leaf במלון שרתון תל אביב
מרכיבים
- 500 גרם תפוחי אדמה זעירים
- מלח לפי הטעם
- פלפל לבן טחון דק לפי הטעם
- ½ כוס שמן זית
אופן ההכנה
קולפים את תפוחי האדמה ומבשלים בסיר עם מים עד לריכוך.
מסננים, מעבירים את תפוחי האדמה לקערה, מתבלים במלח, פלפל ומוסיפים את שמן הזית.
שוברים במטריפה ידנית את הפירה למרקם גס.
ניתן לגוון ולהוסיף לפירה על פי הטעם: זיתי טאסוס מגולענים, רצועות בזיליקום, עגבניות מיובשות.
הערות
טיפ השף: את תפוחי האדמה מתחילים לבשל במים קרים ולא רותחים, זאת בכדי לקבל בישול אחיד מפנים תפוח האדמה החוצה. כשמכניסים את תפוחי האדמה למים רותחים מתקבלת עכירות מהעמילן המופרש למים ופנים תפוח האדמה נשאר קשה.
המתכון באדיבות
|
מסעדת אוליב ליף
הירקון 115, מלון שרתון תל אביב, תל אביב
הצג טלפון
03-5211224
|