עוגת פרג ושקדים בציפוי שוקולד
- מתאים ל: 4 מנות
- רמת מיומנות: קל
תיאור המתכון
באדיבות שמרית גולדברג-צפדיה, שפית הבית של ניופאן גורמה.
מרכיבים
- 100 גר' חמאה
- 1 כוס ורבע סוכר
- 4 ביצים
- 1 קליפה מגורדת מתפוז
- ¾ 1 קמח תופח
- 1/4 כוס אבקת שקדים
- 1 תפוח עץ גראנד סמיט מגורד במגרדת עבה וסחוט מנוזלים
- 1 מיכל שמנת מתוקה
- 100 גר' פרג
- לציפוי:
- 100 גר' שוקולד
- 1/4 כוס שמנת מתוקה
אופן ההכנה
1. בקערת מיקסר עם וו גיטרה טורפים חמאה עם סוכר במהירות בינונית ומוסיפים את הביצים זו אחר זו תוך כדי ערבול.
2. מוסיפים את אבקת השקדים, שמנת מתוקה והפרג ומערבלים על מהירות נמוכה.
3. מוסיפים את הקמח והתפוח ומערבלים עד שקמח נבלע בתערובת.
4. מעבירים לתבנית מס' 26 משומנת ואופים בחום בינוני 45 דק'.
5. מערבבים בסיר קטן שוקולד עם שמנת המתוקה עד להמסה מוחלטת.
6. כשהעוגה חמה מוזגים את ציפוי השוקולד.