לשון עגל בתבשיל ארוך, חומץ בלסמי מצומצם, ערמונים והדרים
- מתאים ל: 4 מנות
- רמת מיומנות: בינוני
תיאור המתכון
באדיבות שף יואב בר, בעלי מיזם CHEF TO GO
מרכיבים
- חומרים ללשון:
- 800 גרם לשון עגל
- 1/2 ליטר חומץ
- 2 עלי דפנה
- 1 כפית פלפל אנגלי שלם
- 1 כפית ציפורן
- 1 בצל, חתוך ל-4 עם הקליפה
- 1 גזר, חתוך גס
- 2 גבעולי סלרי, חתוכים גס
- 1 ליטר מים
- חומרים לרוטב:
- 2 בצלי שאלוט, חתוכים לרבעים
- 8 ערמונים
- 1 כוס מיץ מתפוזים ולימונים
- 1 כפית גרירת תפוז ולימון
- 1 מקל קינמון
- 3 כפות חומץ בלסמי
- 1 כפית דבש
- פלפל שחור גרוס
- 1/2 כפית מלח ים
אופן ההכנה
אופן הכנת הלשון:
1. בסיר גדול שמים את לשון העגל, החומץ, עלי הדפנה, הפלפל האנגלי, הציפורן, הבצל, הגזר, גבעולי הסלרי והמים, ומבשלים כ-2-3 שעות, עד לריכוך הלשון.
2. קולפים את הקליפה החיצונית של הלשון וחותכים לפרוסות בעובי של כ-1 ס"מ.
אופן הכנת הרוטב:
1. מכניסים לסיר קטן את כל חומרי הרוטב.
2. מביאים לרתיחה עד לצמצום הרוטב.
3. מוסיפים את הלשון לבישול של 10 דקות נוספות ומגישים.