טונה אדומה צרובה מוגשת עם רוטב תמרים ולימון
- מתאים ל: 4 מנות
- רמת מיומנות: בינוני
תיאור המתכון
באדיבות השף צ'רלי פדידה ממסעדת השף היוקרתית Olive Leaf במלון שרתון תל אביב
מרכיבים
- 600 גר' טונה אדומה חתוכה לגלילים (בעובי 4 ס"מ כל אחד)
- 4 כפות שמן זית
- מלח ופלפל לתיבול הטונה
- חומרים לרוטב תמרים ולימון:
- 5 תמרים קלופים ומגולענים חתוכים לקוביות
- 1 כף עירית קצוצה
- 4 כפות מיץ לימון טרי
- 8 כפות שמן זית
- ½ כפית דבש
- מעט מלח, פלפל שחור טרי טחון
אופן ההכנה
הכנת הטונה מחממים מחבת טפלון עם שמן זית וצורבים את הטונה כ- 30 שניות מכל צד. מניחים על נייר סופג, פורסים את הטונה לפרוסות דקיקות ומניחים בצלחת הגשה.
הכנת רוטב התמרים והלימון מערבבים את כל המצרכים ביחד, עד לקבלת רוטב הומוגני, ומשתמשים ברוטב גם לתיבול הרוקט שהוספנו למנה.
אופן ההגשה לאחר שסידרנו את הטונה בצלחת מוסיפים ליד הטונה מעט רוקט טרי ויוצקים את הרוטב שהכנו מעל.
המתכון באדיבות
|
מסעדת אוליב ליף
הירקון 115, מלון שרתון תל אביב, תל אביב
הצג טלפון
03-5211224
|