פשטידת בשר, פטריות ואספרגוס
- מתאים ל: 4 מנות
- רמת מיומנות: בינוני
תיאור המתכון
באדיבות שף יואב בר, מיזם CHEF TO GO
מרכיבים
- חומרים להכנת הבשר:
- 400 גרם בשר כתף או שפונדרה
- 1 כרישה, חתוכה גס
- 2 שיני שום
- 1 כפית ראס אל חנות
- 1 ליטר מים
- חומרים לפשטידה:
- 1 כף שמן זית להקפצה
- 1 ראש סלרי, קלוף
- 1 שורש פטרוזיליה, קלוף וחתוך
- 1 בצל בינוני, קצוץ
- 1 שן שום
- 100 גרם פטריות שמפיניון, קצוצות
- 2 כפות סילאן
- קורט מלח
- 1/2 כפית ראס אל חנות
- 1/4 כפית פלפל אנגלי טחון
- 1 ביצה
אופן ההכנה
אופן הכנת הבשר:
1. מכניסים לסיר רחב את החומרים, מביאים לרתיחה, מבשלים עד לריכוך ומסננים.
2. בעזרת מזלג מפוררים את הבשר.
אופן הכנת הפשטידה:
1. מקפיצים את הירקות (סלרי, שורש פטרוזיליה, בצל, שום, פטריות)בשמן זית עד לריכוך.
2. מוסיפים את הבשר, הסילאן והתבלינים (מלח, ראס אל חנות ופלפל אנגלי).
3. מצמצמים, מתקנים תיבול ומקררים.
4. מוסיפים ביצה אחת, מערבבים, שמים בכלי מתאים לתנור ומכניסים לתנור שחומם מראש לטמפרטורה של 170 מעלות.
הערות
אופן הגשת המנה:
מניחים אספרגוס חלוט (צרור אספרגוס, חלוט במים רותחים כ-3 דקות) על צלחת שטוחה מעל את הפשטידה, כשהיא חתוכה לריבועים.