Skip Navigation Linksראשי > מנות ראשונות > מתכוני מרקים > מרק מיניסטרונה עם קבנוס בסגנון איטלקי

מרק מיניסטרונה עם קבנוס בסגנון איטלקי

מרק מיניסטרונה עם קבנוס בסגנון איטלקי

תיאור המתכון

באדיבות טירת צבי

מרכיבים

אופן ההכנה

1. משרים את השעועית בקערה עם המון מים למשך 8 שעות, מסננים את השעועית ונפטרים מהנוזלים.
2. מעבירים את השעועית המסוננת לסיר עם 3 ליטר מים טריים, עלה דפנה ותימין, מביאים לרתיחה ומבשלים עד שהשעועית מתרככת מאד. מסננים, שומרים את השעועית וכוס מנוזלי הבישול של השעועית ונפטרים מעלה הדפנה, התימין ושארית הנוזלים. מתבלים את השעועית במלח, פלפל שחור ומעט שמן זית ושומרים בצד.
3. מחממים בסיר לבישול מרק 3 כפות שמן זית, מוסיפים לסיר את הקבנוס, הסלרי, הבצלים, הגזר והשום ומטגנים-מאדים מעל להבה נמוכה במשך 15-20 דקות כשהסיר חצי מכוסה עד שהירקות מתרככים אך לא משחימים.
4. מוסיפים לסיר את שימורי העגבניות, השומר והיין ומבשלים בבעבוע עדין במשך 15 דקות נוספות.
5. מוסיפים לסיר את עלי המנגולד, הציר והשעועית המבושלת. מוסיפים את הפסטה, בוחשים ומבשלים ברתיחה עדינה עד שהפסטה מוכנה.
6. במידת הצורך מוסיפים למרק מנוזלי הבישול של השעועית, מתקנים תיבול ויוצקים את המרק לצלחות הגשה, מזלפים מעל מעט שמן זית, מעטרים בעלי בזיליקום ומגישים חם.

הערות

טיפ להתאמת המתכון לילדים:
לא כל הילדים יאהבו את טעם השומר ואת טעם היין הלבן במנה. את השומר ניתן להחליף בגזר נוסף שיעניק למנה מתיקות נוספת ואת היין ניתן להמיר במים.