ברוסקטה עם קרם ארטישוק, סלט ביצים וקבנוס
- מתאים ל: 4 מנות
- רמת מיומנות: בינוני
תיאור המתכון
ברוסקטה היא פרוסת לחם קלויה עם הפתעות מעליה, הקבנוס הפיקנטי מעניק עוקץ מתובל למנה אך ניתן להכין אותה גם עם קבנוס רגיל. ניתן להשתמש בקרם ארטישוק איכותי מוכן במקום להכין את הקרם. באדיבות טירת צבי.
מרכיבים
- חומרים לקרם ארטישוק:
- 200 גרם שימורי לבבות ארטישוק בשמן זית
- 1 שן שום קלופה
- כף מיץ לימון
- 4 עלי מרווה
- 1/4 כפית מלח
- קורט פלפל שחור
- ¼ כוס שמן זית
- חומרים לסלט ביצים:
- 1 חבילה קבנוס פיקנטי טירת צבי 120 גרם
- ½ בצל סגול
- 1 מלפפון חמוץ (כ-30 גרם)
- 10 יח' (1 כפית) צלפים
- 2 ביצים קשות
- כף רוטב סויה
- כף עלי שמיר קצוצים
- 1/4 כפית מלח
- קורט פלפל
- 2 כפות שמן זית
- 1 כפית חומץ בן יין לבן
- חומרים לברוסקטה:
- 12 פרוסות לחם פרוס וקלוי
- 12 עלי שמיר לעיטור
אופן ההכנה
1. מכניסים את כל החומרים לקרם למעבד מזון מצוייד בלהב פלדה וטוחנים עד לקבלת מרקם אחיד. מעבירים לקערה ושומרים במקרר עד להרכבת המנה.
2. חותכים את הקבנוס לקוביות של חצי ס"מ, קוצצים את הבצל, המלפפון החמוץ, הצלפים והביצים הקשות ומעבירים לקערה. מוסיפים את שאר מרכיבי הסלט ומערבבים בעדינות עד לקבלת תערובת אחידה.
3. מורחים קרם ארטישוק על פרוסות הלחם הקלויות, מניחים מעל כפית גדושה של סלט הביצים והקבנוס, מעטרים בעלי שמיר ומגישים.
הערות
טיפ להכנת המתכון לילדים:
לילדים מומלץ להכין את המנה מקבנוס לא פיקנטי. ילדים יאהבו את סלט הביצים על פרוסות הלחם הקלויות גם ללא ממרח הארטישוק. להרפתקנים שבניכם מומלץ לנסות את המנה עם ממרחים אחרים שאתם אוהבים
- מתאים להכנה עם ילדים
- מתאים להגשה לילדים