מסעדות, הזמנת מקום במסעדה, חיפוש והמלצות על מסעדות בתי קפה וברים בישראל
Skip Navigation Linksראשי > מנות עיקריות > מתכוני בשר ועוף> ריזוטו עם בצל, תימין וקבנוס

ריזוטו עם בצל, תימין וקבנוס

ריזוטו עם בצל, תימין וקבנוס

תיאור המתכון

באדיבות טירת צבי

מרכיבים

אופן ההכנה

1. מערבבים את רבעי הבצלים האדומים עם השמן ומתבלים במלח ופלפל שחור.
2. מעבירים את רבעי הבצל למגש תנור מרופד בנייר אפייה, מכסים את המגש ברדיד אלומיניום ומעבירים לתנור שחומם לחום של 160 מעלות למשך חצי שעה.
3. מסירים את רדיד האלומיניום מעל למגש, ומחזירים את המגש למשך 10 דקות נוספות לתנור בחום של 180 מעלות עד שהבצל הופך שחום זהוב. מוציאים את המגש מהתנור ושומרים חם.
4. מביאים לרתיחה בסיר מרק את ציר הירקות, מנמיכים את הלהבה ושומרים על הנוזל על סף רתיחה.
5. מחממים את שמן הזית בסיר בעל תחתית עבה, מוסיפים לסיר את הבצל הקצוץ ומטגנים תוך כדי ערבוב מעל להבה בינונית עד שהבצל הופך שקוף. מוסיפים לסיר את השום, הקבנוס החצוי, התימין והאורז, מתבלים במלח ופלפל ומטגנים תוך כדי ערבוב עד שגרגירי האורז הופכים שקופים מעט.
6. מגבירים את הלהבה ומוסיפים מיד לסיר את היין הלבן, מבשלים תוך כדי ערבוב עד שהיין נספג כולו באורז.
7. מוסיפים מצקת מציר הירקות החם לסיר הריזוטו ובוחשים בעזרת כף עץ כדקה עד שהציר נספג לאורז, חוזרים על פעולה זו עד לסיום ציר הירקות או עד שהריזוטו הופך נעים לאכילה אך לא מבושל יתר על המידה ובעל מרקם קטיפתי.
8. לקראת סיום בישול הריזוטו מוסיפים אליו את הפטרוזיליה והבצלים הצלויים ומערבבים בעדינות.
9. יוצקים את הריזוטו לקעריות הגשה, מעטרים עם עירית קצוצה ומגישים חם.

הערות

טיפ להכנת המתכון לילדים:
קבנוס מוקפץ קלות במחבת יהיה תוספת מפתיעה ונפלאה גם לאורז לבן פשוט שילדים אוהבים