מרק קרם תירס, ג'ינג'ר וחלב קוקוס
- מתאים ל: 4 מנות
- רמת מיומנות: קל
תיאור המתכון
באדיבות - השף שי ברנדס
מרכיבים
- 1 ק"ג גרעיני תירס טרי
- כף חמאה
- 40 גרם שיני שום פרוסות
- 1 ס"מ שורש ג'ינג'ר טרי קלוף וקצוץ
- כף קמח
- 1 ליטר מים
- קורט צ'ילי יבש גרוס
- שתי כפות קרם קוקוס
- חצי כפית סוכר חום
- כפית מלח גס
אופן ההכנה
בסיר שמים את חמאה, שום, ג'ינג'ר ותירס ומטגנים כשתי דקות. מוסיפים את הקמח ומטגנים תוך ערבוב עוד דקה. מוסיפים את שאר חומרי המרק ומבשלים 15 דקות, טוחנים במעבד מזון או במוט ריסוק. מניחים מסננת מל סיר שני. מעבירים את הנוזל דרך מסננת תוך מעיכה במצקת מרק על מנת להפטר מקליפות גרעיני התירס.
בהגשה אפשר לקשט במעט כוסברה קצוצה.