חנוכה: לביבות כרישה ומטבל יוגורט ומלפפונים
- מתאים ל: 6 מנות
- רמת מיומנות: קל
תיאור המתכון
קפה מיכל מציג מנה חדשה לקראת חג החנוכה, שתוגש במקום במהלך ימי החג – לביבות כרישה ומטבל יוגורט ומלפפונים - מאת השף מאור בוגין.
מרכיבים
- • 2 תפו"א גדולים
- • 5 מקלות כרישה
- • 150 ג' קשקבל
- • 1 ביצה
- • 3 כפות פטרוזיליה קצוצה
- • חצי כפית כמון
- • 50 ג' פרורי לחם
- • כפית מלח
- • חצי כפית פלפל שחור
- מטבל יוגורט ומלפפונים:
- • 100 מ"ל יוגורט צאן
- • 3 מלפפונים קצוצים דק (רק החלק הקשה)
- • 2 כפיות שמיר קצוץ דק
- • כפית נענע קצוצה
- • כפית מיץ לימון
- • שן שום כתושה
- • מלח ופלפל
- • ניתן להוסיף טבסקו לפי הטעם
אופן ההכנה
1. מבשלים את תפוחי האדמה עד ריכוך, יש לדאוג לא לבשל יתר על המידה שכן תפוח האדמה סופג מים ויגרום לבלילה להיות נוזלית.
2. מסננים את תפוחי האדמה ומועכים.
3. פורסים את הכרישה לפרוסות דקות ומאדים.
4. מסננים את הכרישה כך שלא יישארו בכלל מים ומוסיפים אותה לתפוחי האדמה.
5. מגרדים את גבינת הקשקבל.
6. מוסיפים את הביצה, הפטרוזיליה הקצוצה ואת התבלינים.
7. מוסיפים את פירורי הלחם לאט לאט תוך כדי ערבוב לקבלת מסה אחידה.
• נותנים למסה לנוח כרבע שעה.
• ניתן להוסיף עוד פירורי לחם במידה והמסה רטובה.
יוצרים צורה של לביבה, מצפים במעט פירורי לחם ומטגנים במחבת עם מעט שמן עד להזהבה.
המתכון באדיבות
|
בית קפה קפה מיכל
דיזנגוף 230 , פינת ז'בוטיסקי, תל אביב
הצג טלפון
03-5230236
|