חנוכה: לביבת בטטה בתוספת סילאן וחמוציות
- מתאים ל: 8 מנות
- זמן הכנה: רבע שעה
- רמת מיומנות: בינוני
תיאור המתכון
לקראת חג החנוכה מציג השף צ'רלי פדידה, ממסעדת השף Olive Leaf, מתכון שהופך את הלביבות המסורתיות למפגן של גורמה וטעם טוב!
מרכיבים
- 1 בטטה קלופה המגוררת בפומפייה לרצועות דקות
- 1 וחצי כפות חמוציות מיובשות לאחר שהשרנו במים קרים וסחטנו מהנוזלים
- 2 כפות סילאן
- קורט מלח
- ¾ כפית פלפל שחור
- 2 ביצים טרופות
- 1 וחצי כפות קמח
- ½ כוס שמן תירס לטיגון
אופן ההכנה
מוסיפים לקערת מוסיפים את הבטטה המגוררת, חמוציות, סילאן, ביצים, תבלינים וקמח, ומערבבים היטב. מחממים מחבת בעלת תחתית עבה עם מעט שמן. בעזרת כף לוקחים מהבלילה שהכנו ומטגנים על אש בינונית עד קבלת צד זהוב ויפה. בודקים אם הלביבה מוכנה ומגישים. מומלץ לאכול עם שמנת חמוצה.
המתכון באדיבות
|
מסעדת אוליב ליף
הירקון 115, מלון שרתון תל אביב, תל אביב
הצג טלפון
03-5211224
|