מסעדות, הזמנת מקום במסעדה, חיפוש והמלצות על מסעדות בתי קפה וברים בישראל

עוגת שמרים פרג

עוגת שמרים פרג

תיאור המתכון

אתר 2eat מציע מבחר גדול של מתכונים - מתכון לעוגת שמרים פרג ברמת מיומנות בינוני - מתכון מעולה למנה טעימה.

מרכיבים

אופן ההכנה

הבצק:
1. במיקסר בעל וו לישה שמים קמח ומערבבים לתוכו את השמרית.
2. מוסיפים ביצים, סוכר, חלב, תמצית וניל וקליפת לימון ומעבדים עד לקבלת בצק.
3. מוסיפים מלח וחמאה ומעבדים 8 דקות במהירות בינונית עד לקבלת בצק חלק, מבריק ומעט דביק.
4. מכסים בניילון נצמד ומניחים במקרר לתפיחה 3 שעות.

מלית הפרג:
מרתיחים חלב, סוכר, דבש וחמאה, מוסיפים פרג טחון ומערבבים היטב.
מסירים מהאש ומצננים.
מוסיפים את שאר חומרי המלית. ושומרים במקרר עד השימוש.

הרכבת העוגה:
1. מחלקים את הבצק לחמישה חלקים. מרדדים כל חלק למלבן בגודל 25*40.
2. מורחים בחמישית ממלית הפרג (ב- 200 גר' מלית, בערך כוס), מגלגלים לרולדה (נקניק), חותכים באמצע לאורך הנקניק עד לקבלת שתי רצועות ארוכות וקולעים לצמה.
3. מניחים בתבנית אינגליש קייק וחוזרים על הפעולה עם שאר הבצק והמלית, מתפיחים עד שהבצק מגיע לדפנות התבנית. מברישים בביצה טרופה.
4. אופים בחום של 170 מעלות 25 דקות. מצננים.
5. אם רוצים לקשט, מברישים את העוגה המוכנה בריבת משמש מדוללת במעט מים רותחים, מפזרים פרג שלם, (לא טחון) לקישוט.

המתכון באדיבות
מסעדת קיורטוש המאפה ההונגרי לינקולן לינקולן 18, תל אביב הצג טלפון