ראש השנה: עם תפוח ודבש (ורימון!)
- מתאים ל: 5 מנות
- רמת מיומנות: קל
תיאור המתכון
סלט מקורי שמשדרג את המסורת המתוקה של החג, וכל המשפחה נהנת מעירוב הטעמים הייחודי של הפירות והירקות.
מרכיבים
- 1 שקית חסה רומית
- חצי שקית עלי בייבי
- 2 גזרים (חתוכים לחצאים ופרוסים)
- 2 מלפפונים (חתוכים לחצאים ופרוסים)
- גרגירים מרימון 1
- פרוסות מתפוח אחד
- 1 חבילה פטריות טריות
- חצי כוס דבש
- רבע כוס שמן זית
- מלח
- פלפל
- קורט סומק
אופן ההכנה
קוצצים את החסה, שופכים לקערה מוסיפים את עלי הבייבי. מוסיפים את הגזרים, מלפפונים, גרעיני רימון ופרוסות התפוחים. בקערה נפרדת שמים את הדבש, ומוסיפים לו את שמן הזית לאט ובהדרגה, עד ליצירת מרקם אחיד. מוסיפים את התבלינים, ומערבבים עם הסלט. אפשר לקשט מלמעלה עם גרגירי רימון.
הערות
*טיפ השף- מומלץ להשרות את פרוסות התפוח בכוס עם מיץ לימון למספר דקות. כך הן לא ישחירו בתוך הסלט).
באדיבות מסעדת PePe- מסעדה איטלקית עם שפם בבאר שבע.
המתכון באדיבות
|
מסעדת פפה
נפחא יצחק 25, מרכז ONE פלאזה, באר שבע
הצג טלפון
08-6238888
|