ירקות המדורה של פפה בסילאן
- מתאים ל: 5 מנות
- רמת מיומנות: קל
תיאור המתכון
אם אתם חובבי ירקות אנטיפסטי, המנה הזו תעיף לכם את השפם. המתיקות המעודנת של הסילאן נפגשת עם הרוזמרין השובב, והטימין חותם את החגיגה עם הירקות הצלויים. מנה מתוחכמת, ששומרת על טעם פשוט ומהנה.
מרכיבים
- 4 בטטות
- 4 תפוחי אדמה גדולים
- 4 בצלים לבנים
- 5 גבעולי רוזמרין
- 5 גבעולי טימין
- כשלושת רבעי כוס סילאן (דבש תמרים)
- רבע כוס שמן זית כתית מעולה
- מלח ים אטלנטי
- פלפל שחור גרוס
אופן ההכנה
חותכים את כל הירקות לרבעים, בצורת סירות - חשוב להשאיר את הבטטה ותפוח האדמה עם הקליפה, לטעם קלוי במיוחד.
מסדרים את הירקות בתבנית על נייר אפייה, מפזרים מעל את הסילאן ושמן הזית. מפזרים למעלה מלח ופלפל. את עלי הטימין והרוזמרין מוציאים מהגבעולים וקוצצים אותם. מפזרים אותם מלמעלה. מכניסים את התבנית לתנור שחומם מראש ל-200 מעלות, למשך 20-30 דקות.
הערות
באדיבות מסעדת PePe- מסעדה איטלקית עם שפם בבאר שבע
המתכון באדיבות
|
מסעדת פפה
נפחא יצחק 25, מרכז ONE פלאזה, באר שבע
הצג טלפון
08-6238888
|