ראש השנה: דג סיציליאני מחויך ברוטב ויניגרט-רימונים
- מתאים ל: 4 מנות
- רמת מיומנות: בינוני
תיאור המתכון
מנה קלאסית האופיינית לאיי דרום איטליה. הויניגרט מוציא את העסיסיות של הדג, עם קריצה מקומית ומעננת משלנו - הרימון. הגרגירים נמסים בפה והופכים את הארוחה לחוויה מתוקה לשנה החדשה.
מרכיבים
- 600-700 גרם דג מוסר ים (אפשר גם סלומון)
- כף חרדל
- 3 שיני שום
- גרגירים מחצי רימון
- כוס וחצי שמן זית
- 2 כפות של חומץ בלסמי
- מלח
- פלפל
אופן ההכנה
אופן הכנת המרינדה:
מערבבים במעבד מזון את כל החומרים חוץ משמן הזית. לבסוף, מוסיפים את השמן לאט ובהדרגה לתערובת שנוצרה.
משרים את הדג עם כל הרוטב כשלוש שעות במקרר, סגור ועטוף בניילון נצמד.
מניחים על נייר אפייה בתבנית עם המשרה. את שאריות הנוזלים שופכים מעל לדג, וסוגרים בנייר כסף. מכניסים את התבנית לתנור שחומם מראש ל180 מעלות, למשך 30-40 דקות. אפשר להוריד את נייר הכסף ולהשאיר את הדג בתנור לעוד עשר דקות, עד שיזהיב.
אופן ההכנה:
מערבבים במעבד מזון את כל החומרים חוץ משמן הזית. לבסוף, מוסיפים את השמן לאט ובהדרגה לתערובת שנוצרה.
הערות
באדיבות מסעדת PePe- מסעדה איטלקית עם שפם בבאר שבע
המתכון באדיבות
|
מסעדת פפה
נפחא יצחק 25, מרכז ONE פלאזה, באר שבע
הצג טלפון
08-6238888
|