פטיבייה גבינות
- מתאים ל: 10 מנות
- זמן הכנה: שעה
- רמת מיומנות: קשה
תיאור המתכון
באדיבות השף ניצן ויקטורוביץ', קייטרינג שקדים אירוח.
מרכיבים
- חומרים למילוי
- 1 ק''ג בצק עלים.
- 1 ק''ג גבינת ריקוטה.
- 1 ק''ג גבינת סנטמור.
- 80 גרם צנובר קלוי.
- 6 גבעולי בזיליקום קצוץ.
- ½ כוס שמן זית.
- ½ שן שום.
- 2 ביצים שלמות.
אופן ההכנה
•מרדדים את הבצק ויוצרים 20 עיגולים בקוטר 10 ס''מ.
•מכניסים למעבד המזון את כל חומרי המילוי.
•יוצרים 10 כדורים של גבינה ומניחים במרכז 10 כדורי הבצק
•מורחים מסביב ביצה ומניחים מעל את עשרת העיגולים הנוספים.
•מהדקים סביב הגבינה היטב וחורצים מעט את הבצק בעזרת סכין חדה מאוד.
•אופים בטמפ' של 180 מעלות כ- 15 דקות.