מאפה פילו במילוי תפוחים מקורמלים
- זמן הכנה: שעה
- רמת מיומנות: בינוני
תיאור המתכון
לפני כשנה, השף עמוס חיון ממסעדת כריסטופר'ס, זכה במקום הראשון בתחרות הקינוחים Sweet Genius של ערוץ האוכל. עכשיו, הוא חושף את המתכון שהביא לו את הניצחון!
מרכיבים
- חבילה של עלי פילו (ניתן להשיג בכול סופר מרקט, במחלקת הקפואים).
- 50 ג' חמאה לא מלוחה מומסת.
- כוס סוכר לבן.
- 4 תפוחים ירוקים קלופים וחתוכים לקוביות בגודל של 1 ס״מ.
- 0.5 כוס אגוזי פקאן קצוצים גס.
- מיץ מלימון אחד
- גרידת לימון, מלימון אחד
- כפית תמצית וניל באיכות טובה
- כפית קינמון טחון
- חצי כפית אגוז מוסקט
אופן ההכנה
חשוב להפשיר את עלי הפילו לטמפרטורת החדר לפחות שעתיים לפני השימוש ולפני שפותחים את הניילון.
מחממים תנור לחום של 180 מעלות צלזיוס.
מכניסים לתוך קערה בינונית את קוביות התפוחים, 2/3 מכוס הסוכר, הוניל, הקינמון הטחון, אגוז המוסקט הטחון, מיץ וגרדת הלימון ואגוזי הפקאן.
מערבבים את התפוחים עם כל המרכיבים, כך שקוביות התפוחים נעטפות היטב בכל התבלינים.
מאפשרים לתפוחים המתובלנים לנוח שעה מחוץ למקרר.
משמנים היטב בחמאה ממוסת תבנית קפיצית עגולה מספר 26. שולפים 20 עלי פילו ומחלקים אותם שווה בין שתי קערות. שופכים מעל כל קערה עם עלי הפילו את החמאה הממוסת ושארית הסוכר. מערבבים בעדינות (רצוי עם הידיים), כך שעלי הפילו יהיו משומנים ומסוכרים היטב מכל הצדדים.
מרפדים את תחתית התבנית בעזרת עשרה עלי פילו משומנים ומסוכרים. מעל שופכים את תערובת התפוחים. (יש לסנן לפני את הנוזלים שהצטברו בתחתית הקערה. כעת יש להניח את עשרת עלי הפילו הנותרים.(נחמד להניח את עלי הפילו בצורה לא אחידה ליצירת מראה של שמיכת פוך חורפית מגרה).
אופים בין 60-80 דקות. מצננים ומשחררים מהתבנית. מפזרים מעל אבקת סוכר ומעט קינמון.
להגיש עם כדור גלידה וניל או אפילו עדיף פירות יער, שאותם תמיד החורף הופך לאטרקטיביים במיוחד.
- מתאים להגשה לילדים
- צמחוני
- כשר
המתכון באדיבות
|
מסעדת כריסטופר'ס
בית אשל 13, שוק הפשפשים, תל אביב
הצג טלפון
03-7260820
|