עוגת בננה ופצפוצי שוקולד
- זמן הכנה: 30 דקות
- רמת מיומנות: קל
תיאור המתכון
עוגה קלה להכנה עם טעם נפלא שילדים מאוד אוהבים. המתכון באדיבות אמנדה פישר-פינסקר, השפית הראשונה של תמול שלשום.
מרכיבים
- 1 ¾ כוסות קמח
- 1 ½ כוסות סוכר
- ½ כפית אבקת אפייה
- 1 כפית סודה לשתייה
- ¾ כפית מלח
- 1 כוס בננה מעוכה
- 2 ביצים טרופות
- ¼ כוס רויון
- ½ כוס שמן
- 1 כפית תמצית וניל
- 1 כוס שבבי שוקולד (שוקולד-צ`יפס)
- אפשרות:
- ניתן להוסיף כוס של אגוזי מלך או פקאן קלויים וקצוצים.
אופן ההכנה
חממו תנור לחום של O180. שמנו וקמחו תבנית לחם 9X5X3 (תבנית אינגליש קייק של 30 ס"מ).
נפו לקערה את הקמח, הסוכר, אבקת האפייה, הסודה לשתייה והמלח. בקערה נפרדת ערבבו את הבננה המעוכה, הביצים הטרופות, הרויון, השמן ותמצית הווניל. הוסיפו אותם לתערובת הקמח. ערבבו עד הגעה לתערובת אחידה. ערבבו גם את האגוזים, אם אתם משתמשים בהם. קפלו בעדינות פנימה מחצית משבבי השוקולד. העבירו את הבלילה לתבנית. בזקו את יתרת שבבי השוקולד מעל, וערבבו בעדינות בכפית כדי להכניס את שבבי השוקולד לתוך הבלילה (כך שלא כל שבבי השוקולד ישקעו לתחתית).
אפו במשך שעה ו-15 דקות, עד שקיסם שמוחדר לעוגה יוצא נקי. אם העוגה משחימה יתר על המידה מלמעלה, ניתן לכסות אותה קלות ברדיד אלומיניום עד תום האפייה, כך שהיא לא תצא חומה מידי.
- מתאים להגשה לילדים
- צמחוני
- כשר
המתכון באדיבות
|
מסעדת תמול-שלשום
יואל סלומון 5, נחלת שבעה, ירושלים
הצג טלפון
053-8094663
|