עלי גפן טריים ממולאים
תיאור המתכון
באדיבות חוות דרך התבלינים בבית לחם הגלילית. שימוש בעלי גפן טריים או שיוצאים מהקפאה. מומלץ להרתיח במים חמים לכמה שניות ולהוציא למסננת.
מרכיבים
- מילוי :
- כוס אורז
- 1/2 כפית בהרט עיראקי
- 1/2 כפית קינמון
- 1/2 כפית מלח
- 2 כפיות שמן זית
- 1.5 כפיות אבקת מרק טבעית של חוות דרך התבלינים
- 4 כפות תערובת לאורז עם בשר של חוות דרך התבלינים
- להשרות אורז 1/2 שעה במים רותחים. לסנן את האורז להוסיף תבלינים , שמן וכו' ולערבב.
- אם רוצים להוסיף בשר :
- על כל כוס אורז 250 גר' בשר. לטגן בצל, להוסיף את הבשר ולתבל בבהרט עיראקי ומלח.
- להוסיף לאורז לפני גלגול.
אופן ההכנה
גלגול העלים:
• לפרוס את העלה עם הצד החלק על השולחן. להכניס מילוי – כפית וחצי בערך.
• לגלגל גלגול אחד, לסגור משני הצדדים ולהמשיך לגלגל.
להניח בסיר:
• לפרוס עגבנייה ובצל ולהניח בתחתית הסיר, עלי גפן זה על זה בשורות עד לגובה 3/4 סיר.
• להוסיף מלמעלה עגבניות ובצל.
• למלא במים רותחים + כפית מלח – עד לסוף הסיר.
• להביא לרתיחה, להנמיך לאש קטנה ולבשל שעה. בתאבון.
המתכון באדיבות
|
חנות חוות דרך התבלינים
שדרות בית לחם הגלילית, בית לחם הגלילית
הצג טלפון
04-9533405
|