טרין חצילים וגבינת עיזים- באדיבות השף ניצן ויקטורוביץ':
- מתאים ל: 10 מנות
- זמן הכנה: שעה
- רמת מיומנות: בינוני
תיאור המתכון
המתכון באדיבות השף ניצן ויקטורוביץ', קייטרינג שקדים אירוח.
מרכיבים
- חומרים
- 5 חצילים בינוניים קלופים ופרוסים לאורכם בעובי 8 מ''מ לערך
- 2.5 כוסות שמן זית איכותי (לטיגון).
- 2 חב' גבינת פרומעז (כל חבילה 120 גר').
- 2 חב' גבינת סנט מור (כל חבילה 160 גר').
- כוס שמן זית איכותי.
- 8 עלי בזיליקום טריים.
- 2 כפיות עלי אורגנו טריים קצוצים.
- מלח, פלפל שחור גרוס.
אופן ההכנה
1.מניחים את פרוסות החציל על מגש ומוסיפים מעט מלח, משהים למשך חצי שעה.
2.מחממים שמן זית במחבת גדולה ומטגנים את החצילים עד להשחמה.
3.לאחר הטיגון מעבירים את החצילים לנייר סופג וסופגים את שאריות השמן ומקררים.
4.פורסים את הגבינות בעובי 2 ס''מ לפרוסה ומניחים בנפרד.
5.לאחר-מכן מרפדים בניילון נצמד תבנית אינגליש קייק קשיחה.
6.מניחים שתי שכבות חצילים בתחתית, זורים מלח ופלפל לפי הטעם ומניחים שכבת גבינת פרומעז, על הגבינה שמים את עלי הבזיליקום ושכבה מגבינת הסנט מור.
7.יוצקים 2 כפות שמן זית, מניחים שוב שכבות כמתואר לעיל אך במקום בזיליקום מפזרים את עלי האורגנו, מכסים הכל בשכבת חציל ויוצקים שוב שמן זית.
8.סוגרים את הניילון ומניחים משקולת 1 ק''ג (חבילת סוכר או מלח) על הטרין.
9.מכניסים למקרר למשך 6 שעות לפחות לפני ההגשה.