שבועות: גלילת חצילים ברוטב עגבניות וגבינה
- מתאים ל: 5 מנות
- זמן הכנה: חצי שעה
- רמת מיומנות: קל
תיאור המתכון
אתר 2eat מציע מבחר גדול של מתכונים - מתכון לשבועות: גלילת חצילים ברוטב עגבניות וגבינה ברמת מיומנות קל - מתכון מעולה למנה טעימה.
מרכיבים
- לרוטב:
- 2 חבילות של רסק עגבניות 260 גרם של 'פריניר'
- 4-3 שיני שום
- 1 בצל בינוני
- 50 מ"ל שמן זית
- 20 גר' סוכר
- 4 ענפי בזיליקום
- פלפל שחור ומלח
- לחצילים:
- 2 יח' חציל
- 1 גליל גבינת עזים
- 150 גר' עלי בזיליקום
- 50 גר' צנובר קלוי
- 50 מ"ל שמן זית
- 4 שיני שום
- 50 גר' גבינת רוקפור
- מעט תימין טרי
אופן ההכנה
רוטב העגבניות:
קוצצים את הבצל לקוביות קטנות ומאדים בשמן זית עד להזהבה. מוספים את העגבניות המרוסקות והשום ומבשלים כ- 10 דקות. מוסיפים את הסוכר ומצמצמים את הנוזלים בשליש. מתבלים בפלפל שחור, מלח ובזיליקום.
חצילים:
מקלפים את החצילים ופורסים אותם לפרוסות בעובי של ½ ס"מ (לאורך). מברישים מעט בשמן זית, מתבלים בפלפל שחור גרוס, מלח גס ומעט תימין טרי. צולים בתנור בחום של 200 מעלות.
טוחנים במעבד מזון עלי בזיליקום, צנובר קלוי, שום, שמן זית וגבינת רוקפור - עד לקבלת ממרח אחיד וחלק (ממרח פסטו רוקפור). מורחים את פרוסות החציל ,מניחים אצבע גבינת עזים במרכז ומגלגלים.
יוצקים מעל את רוטב העגבניות.
המתכון באדיבות
|
בית ספר לבישול מכללת השף
החרש 8, בניין עתיד, ליד תחנה מרכזית, תל אביב
הצג טלפון
1-700-500-774
|