שבועות: מלבי
- מתאים ל: 8 מנות
- זמן הכנה: חצי שעה
- רמת מיומנות: קל
תיאור המתכון
המלבי הוא קינוח מסורתי ואהוב שמקורו בטורקיה.
המרקם שלו רך ומפנק והוא אף פעם לא מאכזב! נסו בעצמכם ותווכחו.
מרכיבים
- 500 מ"ל חלב
- 500 מ"ל שמנת
- 30 מ"ל מי ורדים
- 65 גרם קורנפלור
- 150 גרם סוכר
- לרוטב תותים -
- 1/2 סלסלה תותים טריים (200 גרם)
- 50 גרם סוכר
- כפית מיץ לימון
אופן ההכנה
שומרים בצד כמות קטנה של חלב (100 מ"ל).
מרתיחים את הנוזלים והסוכר לרתיחה קלה.
מערבבים את הקורנפלור עם החלב ששמרנו בצד ולאט לאט מערבבים לתוך הנוזל הרותח. במידה והנוזל צמיגי מידי אפשר להוסיף עוד חלב. מוזגים מיד לצלוחיות הגשה ומקררים כשעתיים.
רוטב תותים -
טוחנים במג'ימיקס ומסננים במסננת דקה.
שומרים במקרר עד להגשה.
הערות
אופן ההגשה -
מוזגים מעט רוטב תות על המנה, מפזרים מלמעלה בוטנים מסוכרים קלויים, שערות חלווה ועלי נענע.