שבועות: קראמבל שוקולד לבן ותותים
- מתאים ל: 8 מנות
- זמן הכנה: שעה
- רמת מיומנות: בינוני
תיאור המתכון
באדיבות השף קונדיטור ברי סייג מטאטי לחם לבנפייבר
מרכיבים
- לקרם השוקולד הלבן:
- 1 ליטר שמנת מתוקה
- 150 סמ"ק חלב
- 2 כפות בנפייבר
- 50 גר' סוכר
- 3 חלמונים מביצים בגודל L
- 1 כף קמח
- 200 גר' שוקולד לבן
- לקראמבל:
- 40 גר' חמאה
- 40 גר' סוכר
- 70 גר' קמח
- לקרם התותים:
- 1 כוס תותים טריים וחתוכים
- 1 כוס סוכר
אופן ההכנה
אופן ההכנה לקרם השוקולד הלבן:
1. מרתיחים את החלב, תוך כדי רתיחה מוסיפים את החלמונים והקמח ומבשלים עד בעבוע, בערך כדקה.
2. מורידים מהאש ומוסיפים בנפייבר ושוקולד לבן, מערבבים עד להמסה של השוקולד (כ 4 דקות).
3. מכניסים למקרר לקירור למשך 3 שעות.
4. לאחר שלוש שעות כשהתערובת קרה מקציפים ליטר שמנת מתוקה ומקפלים לתוך הקרם.
אופן הכנת הקראמבל:
1. מערבבים במערבל מזון את כל החומרים לקראמבל עד לקבלת פירורים גסים.
2. אופים כ- 20 דקות בתנור ב- 170 מעלות עד שהפירורים אפויים.
אופן ההכנה לרוטב התותים:
1. מרתיחים ביחד את התותים והסוכר, מקררים במשך שעה במקרר עד להגעה לטמפרטורת החדר.
2. טוחנים בבלנדר עד שמקבלים מרקם שהוא כמעט אחיד (אבל לא אחיד!)
הגשה:
ממלאים 3/4 כוס בקרם שוקולד לבן, מוזגים מעט רוטב תותים ומפזרים קראמבל מעל
- מתאים להגשה לילדים
- צמחוני
- כשר
המתכון באדיבות
|
קונדיטוריית לחם טאטי
דרך השלום 53, גבעתיים
הצג טלפון
03-5739526
|